CHP'de yıllar sonra 'Ekmeleddin' pişmanlığı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili dolaylı bir 'yanlış yaptık' açıklamasında bulundu.

CHP'de yıllar sonra 'Ekmeleddin' pişmanlığı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP’nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında “Kararımız doğru olsaydı bugün o cumhurbaşkanı olurdu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte partisinin Aydın il başkanlığını ziyaret eden Ağbaba gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, 2014’te Cumhurbaşkanı seçiminde MHP ile ortak aday gösterdikleri halenMHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bazı soruların gündeme geldiğinini belirterek, şunları söyledi:

“Kararımız doğru olsaydı bugün Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olurdu. Bu tartışmayı bitiriyoruz. 4 tane kurultay geçti. Artık önümüze bakıyoruz. Yanlış yapma lüksümüz var mı? Yok. Bizim de sizin de partiyi yönetenlerin de yanlış yapma lüksü yok. Bakın ders çıkardık diyoruz. ‘Adalet Yürüyüşü’ bizim kazanımımız, deneyimlerimiz var.”

“CHP DIŞINDA HERKESİ KUCAKLAYACAK”

2019’da yapılaması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan Ağbaba, “Kendi içimizde bir çok cumhurbaşkanı adayımız var. Ama adayımızı ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki gibi, 16 Nisan’daki gibi belirleyeceğiz. Herkesi kucaklayan, Türkiye’de parlamenter demokrasiyi savunan ama bizim dışımızda, CHP dışında herkesi kucaklayan içimizdeki bir arkadaşımız aday olacak.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP yönetimindeki önemli isimlerden biri olan Ağbaba’nın 2014 seçimlerindeki ‘seçim’leri için yıllar sonra dile getirdiği “yanlış yaptık” itirafı, 2019 seçimlerinde partilerinin benzer bir seçim yapmayacaklarına dair düşünce oluştursa da, “CHP dışında herkesi kucaklayacak” nitelemesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın bir dönemde TV’de sarfettiği sözleri akıllara getirdi.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında soru üzerine Meral Akşener’i de Abdullah Gül’ü de ‘demokrasiden yana’ olarak gördüğünü söyleyerek, iki ismi destekleyebileceklerini söylemişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/29/kilicdaroglu-gul-ve-akseneri-kosulsuz-destekleriz/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/24/meral-aksenerden-kritik-aciklama-chpyi-sartsiz-surtsuz-destekleriz/