'CHP'de Tezcan'ın ipi çekildi'

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Özgür Özel'le yollarını ayırmayı düşündüğünü ileri sürdü.

'CHP'de Tezcan'ın ipi çekildi'

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 24 Haziran seçimleri sonrası partisinde olağanüstü kurultay sesleri yükselen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Özgür Özel’le yollarını ayırmayı düşündüğünü ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun, partisindeki olağanüstü kurultay talebiyle ilgili soruları yanıtlarken, “Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacaktır” sözlerini Habertürk yazarı Sevilay Yılman değerlendirdi.

Yılman, yapılacak değişikliklere ilişkin olarak verdiği kulis bilgilerde CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ‘ın “ipinin çekildiğini”, genel başkan yardımcıları ve grup başkan vekillerinin değişeceğini de iddia etti.

24 Haziran’daki çifte seçimlerin ardından CHP’de başlayan genel başkanlık tartışması delegelerin olağanüstü kurultay için imza toplamasıyla devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine muhalif isimlere karşı CHP’de değişiklik yapma politikasına gittiği ileri sürülüyor.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan’ın ipi çekilmiş. Kemal Bey’in yapacağı değişikliklerden biri bu!

Bir diğeri ise kendi ilindeki delegelere söz geçiremeyen genel başkan yardımcıları ve grup başkan vekilleri imiş.

Mesela Özgür Özel! Ben de çok şaşırdım bu ismin üzerinin çizildiği bilgisini alınca ama nedenini somut belgelerle öğrenince Özel’in değiştirilecek kişiler arasında olduğuna inandım.

Bilmem haberli misiniz? Önceki gün, Manisa Milletvekili ve aynı zamanda grup başkanvekili olan Özel’in kontrolünde sanılan 18 Manisalı kurultay delegesinin tamamı olağanüstü kurultay için imzasını açıktan verdiğini ilan etti. İl Başkanı Semih Balaban’ın başını çektiği delegelerin firesiz imza vermeleri Özgür Özel’i çok zor duruma düşürdü.

Bu yüzden de bayağı bir patırtı gürültü kopmuş MYK sonrası parti merkezinde.