CHP'de son durum: MYK üyeleri istifalarını sunacak

Kurultay tartışmalarının bitmek bilmediği CHP'deMYK üyelerinin bugün Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıda istifalarını sunacağı iddia edildi.

CHP'de son durum: MYK üyeleri istifalarını sunacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi yapılması planlanan MYK toplantısını bugüne erteledi. Alınan bilgilere göre, bugün 11.00’de yapılacak toplantıda, 18 kişiden oluşan MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu’nun “elini rahatlatmak” ve yeni bir yönetim oluşturmasının önünü açmak için istifalarını sunacak.

Yeni “A Takımı”nı parti örgütünün beklentilerini dikkate alarak birkaç gün içinde açıklayacağı iddia edilen Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki bazı görev alanlarını birleştirerek, kurulun üye sayısını düşürebileceği kaydedildi.

Habertürk‘ün aktardığına göre, parti kulislerinde, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Ali Haydar Hakverdi ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yeni MYK’da yer alabileceği yorumları yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun, “denge” politikası çerçevesinde, kurultay talep eden bazı isimleri de MYK’ya alabileceği belirtiliyor. Bu çerçevede, bir süre önce, kurultayın toplanması halinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan PM üyesi Haluk Pekşen ile kurultay için imza veren Hakkı Suha Okay’ın MYK’da görevlendirilebileceği öne sürülüyor. PM üyesi Ayşe Eser Danışoğlu’nun ismi de MYK üyeliği için konuşulanlar arasında yer alıyor.