CHP'de son durum: İmzalar geri çekiliyor

Olağanüstü kurultay için gereken imzada sona yaklaşıldığı söylenen CHP'de sürpriz bir gelişmeyle imzacıların desteklerini geri çekmeye başladığı belirtiliyor.

CHP'de son durum: İmzalar geri çekiliyor

CHP’de parti yönetimine muhalif isimlerin olağanüstü kurultay talebiyle topladığı imzaların son durumuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 618 delegenin CHP’de olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza verdiğini açıklamıştı. Ancak Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya‘nın aktardığına göre, imzacılar arasında kimileri desteklerini çekmeye başladı. Sarıkaya, CHP’li Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisine yaptığı açıklamalara da dayandırarak, imzaların geri çekilmesinde bazı büyükşehir belediye başkanlarının tavrının etkili olduğunu söyledi.

Sarıkaya’nın köşesindeki o bölüm şöyle:

CHP’DEKİ DURUM

Dönüşüm sancısı CHP’yi etkiliyor…

Muhalifler olağanüstü kurultayı çağırmak için gerekli sayıya ulaşıncaya kadar rakam açıklamayacaklarını bildirdi.

Bu dahi imzaların geldiği noktayı göstermeye yeter…

Nitekim imza verenlerin geri çekmeye başladığı, sayının 40’ı aştığı da gelen haberler arasında…

“DİNGO’NUN AHIRI DEĞİL…”

Anlaşılan o ki bazı Büyükşehir Belediye başkanlarının takındığı tavır da süreçte etkili olmuş.

Onlardan biri de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu…

Sohbetimize, “Demokrasi, adalet ve özgürlük alanlarında büyük sıkışma yaşandığına” dikkat çekerek başladı.

CHP’nin Türkiye’nin sigortası olduğunun altını çizdi ve “Elbette parti yönetiminde yanlış varsa tartışılır, CHP tek adam tarafından yönetilmiyor” dedi.

Kendisine yakıştırılan, “Topuklu Efe” ismine uygun tonda devam etti:

“CHP isteyenin istediği gibi davranacağı Dingo’nun ahırı da değil… CHP’nin tüzüğü, parti programı var Genel Başkan dahil herkes buna uyar…”

Erkene alınacağı iddialarının dolaştığı yerel seçime 9 ay kala vatandaş odaklı stratejilere yoğunlaşmaları gerektiğini belirtip devam etti:  

“Kurultay tabii ki yapılır. Ama bunun zamanı bu zaman değil. Güneş vaktinde doğar, çiçek vaktinde açar. Kimsenin yerelde daha fazla söz sahibi olma iştahı olmamalı; çünkü 100 yıllık gelenek buna engel …”