CHP’de imza verenlerin listesi yayınlandı: İşte o iller

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzaların listesi ortaya çıktı.

CHP’de imza verenlerin listesi yayınlandı: İşte o iller

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzaların listesi ortaya çıktı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile birlikte olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhaliflerin topladığı imzaların listesi yayınlandı.

Daha önce muhalifler tarafından yapılan açıklamada imza sayısının 622 olduğu söylenmiş, Genel Merkez ise 605 olduğunu iddia etmişti.

Muhaliflerin imzaları teslim etmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldığı öğrenildi. Listenin Sabah Gazetesi tarafından yayınlanması ise dikkat çekti.

Listede yer alan verilere göre 76 ilde kurultay için imza toplandı. İmza toplanamayan şehirler ise; Dersim, Şırnak, Amasya, Sinop ve Çankırı oldu.

Muharrem İnce’nin memleketi Yalova ve Sakarya, Manisa, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce ve Hakkari’de ise çok sayıda imza verildiği ortaya çıktı.

Listeye göre CHP’de 144 milletvekilinden 10 milletvekili, 60 kişilik Parti Meclisi’nden 12 üye, 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’ndan ise 4 üye olağanüstü kurultayın toplanmasını istedi.

En fazla delege sayısına sahip belirleyici iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerde azalma olduğu görüldü.

171 delegenin bulunduğu İstanbul’da kurultay toplanması için 71 delege imza verirken, Trabzon’da 11 delegenin 10’u, Konya’da 27 delegenin 20’si, Kocaeli’nde 22 delegenin 14’ü, Ardahan’da 4 delegenin 3’ü, Samsun’da 17 delegenin 14’ü, Bursa’da 35 delegenin 22’si, Denizli’de 14 delegenin 13’ü, Diyarbakır’da 22 delegenin 15’i, Adana’da 25 delegenin 9’u kurultay için imza verdi.

61 delegesi bulunan Ankara’da 23 delege olağanüstü kurultay için imza verirken, 52 delegesi bulunan İzmir’de 26 imza ile delegelerin yarısı imzacı oldu.