CHP'de imza sayısı tartışması: Yazık yazık...

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, telefonla bağlandığı canlı yayında imza sayısına ilişkin, "Paylaşılan rakamların gerçekle ilgisi yok. Bugün açıklanan rakam gerçek bir rakam değildi" derken, kurultay isteyen ekipten Gaye Usluer, ":Sayın Tezcan bize ne demek istiyor??? Yazık yazık yazık" diye yanıt verdi.

CHP'de imza sayısı tartışması: Yazık yazık...

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, telefonla bağlandığı canlı yayında partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için muhaliflerce toplanan imza sayısına ilişkin açıklamada bulundu.

CNN Türk‘te konuşan Tezcan, “İmza toplanırsa başımız gözümüz üzerine. Gereken neyse yaparız. Şunu söyleyeyim paylaşılan rakamların gerçekle ilgisi yoktur. İmza toplamaya yetecek rakam bulunmamıştır. Bugün açıklanan rakam gerçek bir rakam değildir. Bütün illerimizden, ilçelerimizden bize bu konuda bilgiler geliyor. Tek tek onları, isim isim bakıyoruz. Kaç ilden kaç imza toplanıyor diye. Bugün Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan’ın yaptığı açıklamada verdiği rakam bizim bütün illerden aldığımız sonuçlarla toplanabilecek azami rakamdır. Yani henüz toplanmış değil. Hepsi imza vereceğim diyenlere baktığımızda toplam 438 imzanın bulunabileceğini bugün sayın Tuncay Özkan ifade etti. “Hadi hata payını koyun 470 olabilir” dedi. Bu şu demek değildir. Bugün 438 imza toplandı değil, imza vereceğini söyleyenlerin beyanıdır.” dedi.

CHP’nin delegesinin böyle bir süreçte partisini olağanüstü kurultaya taşımayacağını düşündüğünü belirten Tezcan, “Delege buna rağmen derse ki ‘Hayır efendim, biz yeterli sayı ile olağanüstü kurultayı istiyoruz’, hiçbir zaman genel başkanın ve genel merkezin, tüzüğün dışında hareket etme iradesi olmamıştır ve yoktur. Burada sadece bir algı yaratılmaya çalışıyor. Bunu söylemekte yarar var. İmzalar nasıl olsa toplanıyor, trenin vagonunu kaçırmayalım gibi bir algı yaratılıyor. CHP’nin kurultayı ciddi bir iştir. ‘Öyle klasörle çıkıp şu imzayı topladık’ diyecek bir iş değildir.” ifadelerini kullandı.

Tezcan’a Usluer’den yanıt: Yazık, yazık!

Tezcan’a yanıt, CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’den sosyal medya üzerinden geldi. Usluer, “Sayın Tezcan bize ne demek istiyor??? Yazık yazık yazık” ifadelerini kullandı.

İşte Usluer’in paylaşımları: