CHP yönetimine 'Abdüllatif Şener' resti: Kararı tanımıyoruz

CHP'nin Konya için gösterdiği aday listesinde Abdullatif Şener'in de yer alması yerel örgütün tepki aldı.

CHP yönetimine 'Abdüllatif Şener' resti: Kararı tanımıyoruz

CHP’nin dün açıkladığı milletvekili aday listesinde, AKP kurucularından ve AKP iktidarında Başbakan Yardımcılığı yapmış Abdüllatif Şener’in Konya’dan 1’inci sıra milletvekili adayı gösterilmesine tepki geldi.

CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Yiğit,  “Faşizmin çemberi haline gelmiş Konya sokaklarında gerici bir zihniyete sahip kişilerin Cumhuriyet Halk Partisi sıfatıyla yürümesine razı değiliz!” diyerek, genel merkezin bu kararını tanımadıklarını belirtti.

Yiğit’in açıklaması özetle şöyle:

Konya’nın kaç ilçesinin olduğunu bilmeyen, Konya halkının demografik yapısına hakim olmayan ve hatta daha önce Konya’da bir gece dahi geçirmemiş bir isim olan Abdüllatif Şener’in, Parti Meclisimizin toplantısında birinci sıra olarak açıklandığını bilmenizi isteriz.

Bu karar başta parti örgütlerimizi ve Konya halkını tanımamaktır !
Eğer doğruysa bizler de bu kararı tanımadığımızı genel merkez yönetimimize ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz !
Faşizmin çemberi haline gelmiş Konya sokaklarında gerici bir zihniyete sahip kişilerin Cumhuriyet Halk Partisi sıfatıyla yürümesine razı değiliz !

Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği son ana kadar bu karardan vazgeçilmez ise Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin önderliği ile iktidar yolunda emin adımlar attığımız bugünlerde maalesef ki 25 Haziran sabahında muhalefet olarak uyanmamıza neden olacaktır.

Tavrımız nettir !

Yolumuz Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapma, partimizi iktidara taşıma yoludur !
Saygılarımızla…

CHP Meram İlçe Yönetim Kurulu Adına
İlçe Başkanı Ahmet YİĞİT”