CHP: Tren kazasını siyasi malzeme haline getirmeyeceğiz

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin MYK toplantısı sonrası, Çorlu'daki tren faciasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP: Tren kazasını siyasi malzeme haline getirmeyeceğiz

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Tezcan, Çorlu’da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili “Bu konuyu siyasal malzeme haline getirilmesi niyetinde değiliz” diyerek, AKP’yi sorumlu tutmayacaklarının işaretini verdi.

Bülent Tezcan’ın açıklamaları şöyle:

GİRESUN SALDIRISI

“Şehidimiz var. PKK saldırısı sonucunda bir askerimizi şehit verdik. Terörü lanetliyoruz. Teröre karşı en geniş toplumsal tepkiyi örgütlemek zorundayız. Bir kere daha şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

TREN FACİASI

“Bir diğer acı haber bildiğiniz gibi Çorlu’daki vahim kaza, elim kaza. Şu anki tespitlere göre 24 vatandaşımızı kaybettik. Kayıplara Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize ve acılı ailelere başsağlığı diliyorum.

Bu olayın tüm yönleriyle araştırılması gerekir. Bu konuyu siyasal malzeme haline getirilmesi niyetinde değiliz. Bu konunun hiç kimse korunup kollanmadan incelenmesi gerekir. TBMM’nin bu konuyu etraflı olarak takip etmesi ve incelemesi gerekiyor. Olayla ilgili milletvekili arkadaşlarımız ayrıntılı bilgi aktarıyorlar. Bu meselenin herhangi bir biçimde geçiştirilmemesi gerektiğini. Sadece görünen sorumluların, perdenin arkasındaki bütün sorumluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.”

HABERTÜRK’ÜN KAPATILMASI

Geçtiğimiz hafta basın camiaasında önemli bir olay yaşadık. Merkez medyada Habertürk basılı gazeteyi artık çıkarmayacağını, internet ortamında devam edeceğini söyledi. Basın dünyamız açısından, halkın haber alma hakkı konusunda üzücü bir olaydır. Belirli bir medya grubu özel olarak kollanırken, merkez medyada gazeteden vazgeçmek zorunda kalacak ekonomik koşulların yaratılması üzücüdür. Bir an önce bundan sonrasına ilişkin bu tip olayların yaşanmaması en büyük arzumuzdur.

ERDOĞAN’IN YEMİN TÖRENİ

Bugün AK Parti Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı sıfatıyla yemin edeceği ve yeni bir dönemin başladığı söyleniyor. Bu bir yalandır. Aslında iki yıldan beri devam eden tek adam rejimi var. Meşrutiyeti tartışmalı anayasal yapısıyla yeni bir dönem diye yansıtılıyor. İşsizlik rakamları, açlık ve yoksulluk rakamları açıklandı. Açlık sınırında yüzde 22.8 artış var. Yoksulluk sınırında yüzde 17.6 artış olmuş. Milyonlarca yoksulun olduğu ülke bugünkü tek adam rejiminin ürünüdür. Yeni bir rejim değil, tarihin çöplüğünden alınan bir rejim yeniden hortlatılmaya çalışılıyor. Bugün başlayan rejimin adı sandıklı diktatörlüktür, yemin eden adamın adı sandıklı diktatördür. Kimse bunu yeni dönem diye sunmasın. Diktatörlüğün panzehiri demokrasidir. Önümüzdeki dönem demokrasiye daha güçlü sarılmak zorundayız.

OHAL KHK’LARI

OHAL kanun hükmünde kararnamesini giderayak çıkarmadılar gelirken çıkardılar. Aynı rejim başka bir görüntüyle başlarken çıkardı bu kararnameyi. KHK’lar rejimi ile başlıyor. Önümüzdeki süreçte nasıl bir Türkiye yaratılmak istendiğinin delilidir. Sandıklı diktatörlüğün gelirken yaptığı KHK. Sürekli OHAL rejimini dayatmak istiyorlar. Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Abdülhamit Gül… Bunların hepsi FETÖ’yü temizledik. Peki temizlediysen 18 632 bin ihraç nereden çıktı. Barış Akademisyenlerini niye ihraç ettin yeniden. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede? Kim siyasi ayak? Kamuoyunu aldatmaya çalışanlar, bu ihraçlarla sandıklı diktatörlüğün gelişini haber vermişlerdir.

ODTÜ GÖZALTILARI

ODTÜ’de öğrenciler gözaltına alındı. Milletvekili arkadaşlarımız takip ediyor.. Hangi yeni dönem. Öğrenciler protesto ediyorlar, AK Parti Genel Başkanını. Dünya ile yarışabilme kapasitesi olan evlatlarımız pankart açmışlar. Açtıkları pankart daha önce beraat etmiş bir pankarttır.”