CHP Sözcüsü Tezcan'dan kurultay açıklaması

CHP MYK sonrası Parti Sözcüsü Bülent Tezcan basın toplantısı düzenledi.

CHP Sözcüsü Tezcan'dan kurultay açıklaması

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan basın toplantısı düzenledi. Tezcan, olağanüstü kurultayla ilgili ‘İmza toplanmışsa sayıları yarıştırmanın anlamı yok. Kurultayı toplayalım’ dedi.

CHP MYK Toplantısı CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı. Toplantıda olağanüstü kurultay talepleri değerlendirildi.

Toplantı sonrası CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan basın toplantısı düzenledi.

Tezcan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye sürekli OHAL rejimi altına sokuluyor. Bu teklifin reddedilmesi gerekiyor. Anayasa’ya aykırıdır. Gözaltı süresini 12 güne kadar çıkaran bir düzenleme ile karşı karşıyayız.

Bu düzeni anlamak, bu düzene herhangi bir biçimde meşruiyet izafe etmek mümkün değil. Kamudaki yetkililerin iki dudağı arasına kamu çalışanlarının sıkıştırıldığı bir düzen. Valilere şehri kapatma yetkisi veriyorlar. Türkiye’nin 81 ilinde deli dumrul yaratma teklifidir bu.

Dolar OHAL ilan edilmeden önce 2.90 kuruştu, şu an 4.90 kuruş. Bunun sorumlusu başta Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Hukuku yok sayan anlayış emek dünyasını kölelik düzenine mahkum etmektedir.

Türkiye’de her gün 5 işçi iş cinayetinde ölmeye devam ediyor.

Bedelli askerlik meselesinde bizim yaklaşımımız nettir. Soruna geçici değil, kesin çözümlerle yaklaşılmalı. Düzeltilmesi gereken kısımlar var. Temel eğitim süresini koymanın bir anlamı yoktur. 21 günlük askerlik süresinin kalkması gerekir.

Bedelli için gelen gelirler şehit ve gazi ailelerine verilmeli.

Peki parası olmayan ne yapacak? Parası olmayanların da o statüyü taşıyorsa maduriyetlerin giderilmesi gerekir.

Soruna kesin çözüm gerekiyor. Askerlik süresi kısalmalı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRILARI

Arkadaşlar olağanüstü kurultay süreci parti tüzüğünde yazdığı şekilde işliyor. Baskı iddialarının gerçeklikle ilgisi yoktur. Genel Merkez, “604 imza eğer toplanmışsa sayıları yarıştırmanın anlamı yok. Derhal kurultayı toplayalım” demiştir. Türkiye’nin esaslı meseleleri var. Ona bakıyoruz.”