CHP Sözcüsü: İttifakla ilgili yakın zamanda önemli açıklama yapacağız

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, kısa bir süre içinde ittifakla ilgili önemli bir açıklama yapacaklarını söyledi.

CHP Sözcüsü: İttifakla ilgili yakın zamanda önemli açıklama yapacağız

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Tezcan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Seçim takvimi açıklandı. Seçmen kütükleri 2 mayıs’ta askıya çıkecek. 2 Mayıs’tan itibaren tüm seçmenleri askı listelerinde isimlerini kontrol etmeye çağırıyoruz.

Hulusi Akar ile İbrahim Kalın adaylık iddiaları konuşulurken Abdullah Gül’ü ziyarete gitmiştir. Bu Abdullah Gül’e aday olma telkinidir. Bu yıllar sonra yeni Ali Fuat Başgil olayıdır. Bu siyasete askeri vesayet bulaştırmadır. Bu yeni ’28 Şubat’çılıktır. Bu çok açık bir biçimde darbeciliktir. Siyasete asker eliyle dizayn verme çabasıdır. 20 temmuz sivil darbesi bu ziyaretle üniforma giymiştir. Böylesi bir dönemde hatır ziyareti yapılacak günlerden geçmiyoruz.24 Haziran’da sandığa gidin ve bu askeri vesayeti düşürün.

Önce toplumu böldü, şimdi üniversiteleri bölüyor. Neden bölüyorsunuz? Üniversite bir birikim, kurumsal kimlik demektir. Elinize ne geçecek? Giderken bile tahribat yaratarak gidiyorlar.

İttifaklarla ilgili süreç olumlu ilerliyor. Yakın zamanda önemli açıklamayı duyacaksınız.

Sadi Güven’in seçim güvenliğiyle ilgili bir rahatsızlık varsa bunu düşünmesi gerekir. Biz bu konuda azami dikkat göstereceğiz.”