CHP, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ‘hasretle’ andı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu için yapılan anma törenine katıldı.

CHP, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ‘hasretle’ andı

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu için yapılan anma törenine katıldı. Törene katıldığını sosyal medya hesabından duyuran CHP’li Kuşoğlu, “BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 9’uncu yılında düzenlenen anma programına CHP adına katıldım” şeklinde mesaj attı ve fotoğraf paylaştı.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİLİ GENÇLERİN KATİLİ

CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun paylaşımı tartışmalara neden oldu. Kuşoğlu’nun mesajına CHP’ye oy verdiğini söyleyen bazı kullanıcılar tepki gösterdi. Kullanıcılardan bazıları 30 Mart tarihine atıf yaparak, 30 Mart 1972’de Tokat’ın Kızıldere köyünde katledilen devrimci lider Mahir Çayan ve 9 yoldaşını hatırlatırken, kimileri de 1978 yılında öldürülen 7 Türkiye İşçi Partili genci hatırlattı.

Bilindiği gibi 12 Eylül 1980 öncesinde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Muhsin Yazıcıoğlu birçok faşist katliam ve cinayeti organize etmekle suçlanıyor. Yazıcıoğlu, söz konusu suçlamalar nedeniyle 12 Eylül döneminde uzun süre hapis yatmış, suçlamalardan beraat etmemiş, “MHP ve Ülkücü kuruluşlar Davası” zaman aşımına uğradığı için düşmüştü.