CHP: İçişleri Bakanı iç güvenlik tehdidi haline geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Şehit cenazelerine CHP İl Başkanları alınmayacak" talimatına CHP'den sert yanıt geldi.

CHP: İçişleri Bakanı iç güvenlik tehdidi haline geldi

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun valiliklere verdiğini açıkladığı “CHP İl Başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayın” talimatına sert yanıt verdi.

Parti merkezinde kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Değerli arkadaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölge hesabı içine girmiştir. Şaşırdık, önce şaka haber sandık. Ancak gördük ki haberlerden, gerçekten diyor ki “Ben müsteşarım vasıtasıyla valilere talimat gönderdim. Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını almayacaksınız” demiş. Dehşet verici bir açıklama, terbiyesizce bir açıklama. Vicdansız bir açıklama, hadsiz ve sorumsuz bir açıklama. Bu muhtemelen bir derin karanlık kaos planının dışa vurumudur ve işaretidir. En az PKK kadar bölücü bir açıklamadır. Bölücü bir İçişleri Bakanı vardır. Toplumu çatışmaya sürükleyen bir İçişleri Bakanı vardır. İçişleri Bakanı iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Derhal istifa etmelidir’ diye konuştu.

“KAOS PLANININ İŞARETİ OLABİLİR”

Soylu’nun talimatı için “Bir kaos planının işareti olabilir böyle bir çağrı, zihnen problemi olan birinin söylediği söz olarak düşünmüyorsak bunu bu bir kaos planının ifadesi olabilir bu, başka bir şey değil.” diyen Tezcan, “Bugünkü bazı gazete manşetlerine baktığımız zaman böyle bir kaos planı hazırlığının işaretlerini görüyorum. Sorumsuz bazı gazete manşetlerinde, bir terör saldırısı üzerinden CHP’ye ve CHP’lilere dönük bir kaos projesinin, toplumu bölmeye dönük kaos projesinin hazırlandığı işareti alıyoruz. Hepsiyle ilgili yasal işlem başlatacağız. CHP’ye bunu kimsenin söyleme hakkı yoktur. İçişleri bakanı derhal istifa etmek zorundadır. Hakkında hukuki her türlü girişimde de bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/28/bakan-soylu-kiskirtiyor-chp-celenkleri-parcalaniyor/