'CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi İstanbul ittifakına hazırlanıyor'

AKP'li yazar Abdulkadir Selvi, Meclis'teki dört muhalefet partisinin İstanbul için ittifak çalışmalarının başladığını ileri sürdü.

'CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi İstanbul ittifakına hazırlanıyor'

Düzen muhalefetinin son seçimlerde CHP eliyle Meclis’e sokulan partileri ‘İyi Parti’ ve Saadet Partisi, seçim sonrası yaptıkları açıklamalarda yerel seçime tek başlarına gireceklerini açıklamıştı. Ancak Hürriyet‘in AKP’ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, sözkonusu partilerin CHP ve HDP ile birlikte İstanbul için ittifak görüşmelerine başladığı iddiasında bulundu.

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti’de CHP ile yapılan ittifakın partiye zarar verdiği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Ama 24 Haziran seçimlerinde sıfır baraj ittifakını gerçekleştiren irade çalışmalara başladı.

Muhalefet, muhalefet partilerine bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Hele söz konusu Erdoğan’la mücadele olunca.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ilçe ve büyükşehir belediyle başkanlıklarının CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında paylaşılması için hazırlık yapılıyor. İttifakın merkezinde İstanbul yer alıyor. Hedef İstanbul’u AK Parti’den almak.

Yerel seçimlerin İstanbul savaşına sahne olacağı bir gerçek. AK Parti de İstanbul ve Ankara’yı kaybetmemek için MHP’nin desteğine ihtiyaç duyuyor. AK Parti İstanbul’da MHP’nin desteğini alırken Kürt oylarını da kazanmayı amaçlıyor.