CHP: HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapılabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, "HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapılabilir" dedi.

CHP: HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapılabilir

SP, İP ve DP ile ittifak anlaşması yapan CHP’nin HDP ile de seçim güvenliği kapsamında ittifaka gidebileceği belirtildi.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, HDP’nin “demokrasi” tarafında durduğunu belirtip, 4’lü ittifakın HDP ile daha da güçlendirilebileceğini, ancak bunun seçim ittifakı değil “seçim güvenliği ittifakı” olabileceğini söyledi.

Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Adıgüzel’in açıklaması şöyle:

“Bu süreçte mobil aplikasyon tasarladık ve bu aplikasyon herkese açık olacak. Partinin SEÇSİS’e pararlel bir sistemi de aynı zamanda çalışacak. Okullardan, ilçelerden, sandık başlarından sonuçları alıp YSK ile karşılaştıracağız. Bunu diğer partilerle de paylaşarak en doğru seçim sonucuna ulaşmak istiyoruz. Teknolojinin getirmiş olduğu hızlı okuma sisteminden yararlanmaya çalışıyoruz. Hızlı bir seçim süreci olsa da biz hazırız. Bunu diğer partilerle de birleştirerek özellikle referandum ve 2015 seçimlerinde riskli olarak belirlenen sandıkları ön plana alarak çalışıyoruz. Diyoruz ki önce riskli sandıkları dolduracağız sonra Türkiye’yi kapsayacağız. İttifak senaryoları da gerçekleştikçe ona göre senaryolar üretiyoruz. 4 parti aynı tarafta olduğu zaman bunun yanına demokrasi tarafında durabilen HDP’yi de eklediğimiz zaman belki de daha güçlü bir ittifak da yapılabilir. Bu seçim ittifakı değil ama seçim güvenliği ittifakı olabilir. Bunun da ekmek gibi su gibi ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen süreçte ete kemiğe bürünecek diğer siyasi partilerle olan çalışmalar.”