CHP geri kalmadı: Ümmetin huzuru bizim için de çok kıymetli

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan'ın halifelik özentisiyle yaptığı "ümmetin birliği" vurgusuna aynı ifadeyle yanıt verdi.

CHP geri kalmadı: Ümmetin huzuru bizim için de çok kıymetli

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya işaret ederek, “AK Parti Genel Başkanı ‘bugün milletin ve ümmetin birliği için yola çıktık’ demiş. Ümmetin birliğinden de bahsetmiş. Belli ki Erdoğan’a tek başına ülkeyi yönetmek yetmemiş. Bütün İslam alemini yönetme hevesine düşmüş. Sanıyorum Erdoğan’ın bir halifelik özentisi var. Bir hilafet özentisi var. O günler geçti” dedi.

Altay sözlerinin devamında da, dinsel bir kavram olan ve dünya üzerinde yaşayan tüm müslümanları ifade etmek için kullanılan ‘ümmet’e kendilerinin de sahip çıktığını göstererek, “Elbette ümmetin huzuru sağlığı sıhhati mutluluğu bizim için çok kıymetli, çok önemli ama Erdoğan halife olma arzusu içinde ise bence bu düşüncesinden bir an önce vazgeçsin.” ifadelerini kullandı.

“HİÇ TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİK”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın ÖSO ile ilgili “Türkiye’deki Suriyeliler ÖSO’ya katılsın” açıklamasının anımsatılması üzerine Altay, “ÖSO’nun içinde Suriyeli, Arap, Türkmen, vesair, vatanseverler şüphesiz vardır ama çok kesin olarak bilinmekteki ÖSO’nun içinde El Kaide uzantılı kimi örgütlere mensup insanlar da var. Bu konuda dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini söyledik. ÖSO’yu toptan bir terör örgütü diye hiç söylemedik zaten” dedi.