CHP Genel Merkezi: İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, imzalara dair açıklamasında "İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor" dedi.

CHP Genel Merkezi: İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, imzalara dair açıklamasında “İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor” dedi.

CHP Genel Merkezi, yönetime muhalif delegelerin olağanüstü kurultay için topladığı imza sayısının ‘geri çekilen imzalar dikkate alındığında, oldukça düşük göründüğünü’ açıkladı.

Muharrem Erkek, geri çekilen ve prosedüre uygun olmayan imzaların düşülmesiyle ilgili olarak, “Sayının oldukça aşağılara ineceğini görüyoruz” dedi. Erkek’in açıklamalarının satır başları şöyle:

Noter onaylı beyanlarının tutulması ancak hukuki sonuç oluşturabilir. Sunulan belgeler arasında az da olsa fotokopilerin notere onaylatıldığı beyan edildi. İncelemek üzere teslim aldık. İnceleme işlemleri yapılıyor arkadaşlarımız tarafından.

15 günlük yasal süre içinde geri çekilen imzalar da var. Bunlar da düşülecek. Yeterli imza varsa yapılır, yoksa yapılmaz.

Noter kanalıyla bize tebliğ edilen bir ya da iki imza var.

Bizim için önemli olan üyelerimizin iradesidir. Sayının oldukça aşağılara ineceğini görüyoruz. Türkiye’nin ağırlaşan temel sorunları, yerel seçimler var. Olağanüstü kurultay sürecini tamamlayıp yapacağımız çalışmaları yine hep birlikte sürdüreceğiz.