CHP başarı için 'çözüm'ü buldu: 'Bizim mahalle'yi terk edeceğiz

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçimlerden ders çıkarmak için 'analiz' yapacaklarını belirtirken, "'Bizim mahalle'ye hitap eden dili terk edeceğiz" diyerek tamamen sağa açılacaklarının işaretini verdi.

CHP başarı için 'çözüm'ü buldu: 'Bizim mahalle'yi terk edeceğiz

Düzen muhalefetinin ‘sol’daki en büyük temsilcisi olan CHP’nin son seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce, söylemleri ile hem tabanını küstürmemeye hem de sık sık verdiği dinsel mesajlarla sağdan destek almaya çalışmıştı. Yeni dönemde ise CHP’nin ‘küstürmeme’ çabasını da tamamen bir kenara bırakacağı anlaşılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin yeni yol haritası konusunda açıklamalarda bulundu. ‘Bizim mahalle’ diye nitelendirdiği parti tabanına hitap eden dili terk edeceklerini söyleyen Tezcan, “Karşı mahalleden oy isteyen, onlara hitap eden bir dil ve çalışma yöntemini benimseyeceğiz” dedi.

Habertürk’ten Düzgün Karadaş‘a konuşan Tezcan, özetle şunları söyledi:
“Seçim sonuçlarından gerekli dersleri çıkarmak için üç koldan analiz yapacağız. Birincisi, parti dışından bu konuda uzman bir heyete, teknik analiz yaptıracağız. Partinin hassasiyetleri dışında bu analiz objektif kriterleri içinde barındıracak. Eşzamanlı olarak, partinin Ar-Ge birimi, seçimlerin sonuçlarına ilişkin siyasi bir analiz yapacak. Üçüncüsü ise yerel analizleri kapsayacak. Bunu örgütlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.

‘BİRBİRİMİZİ GAZA GETİREN BİR ÇALIŞMA ÜSLUBU YERİNE…’

Partinin yetkili organlarında yapılacak değerlendirmenin ışığında gelecek planlamasını yapacağız. Bu noktada genel başkanımızın yıllardır dile getirdiği örgüt reformunu hayata geçireceğiz. Çünkü örgütlerimiz, seçimlerde örgütlenme ve çalışma yöntemleri konusunda arzu edilen noktada değil. Örgütlerimizin tek tek her yere ulaşabilmesi noktasında eksikliklerimiz var. Örgüt çalışmasında nokta hedefli çalışma yöntemine geçeceğiz. Oy aldığımız “bizim mahalle”yi hedef alan, “bizim mahalle”ye hitap eden dili terk edeceğiz. Sadece kendi mahallemize seslenerek, onlardan oy isteyerek, birbirimizi gaza getiren bir çalışma üslubu yerine; “karşı mahalle”den oy isteyen, onlara hitap eden ve partimize oy vermeyen seçmene hitap edecek bir dil ve çalışma yöntemini benimseyeceğiz.”