Ceyhun Yılmaz'a canlı yayında kadın oyuncuya hakareti nedeniyle hapis cezası verildi

Oyuncu ve radyo programcısı Ceyhun Yılmaz, konuk olduğu bir televizyon programında diğer bir kadın oyuncu için fısıldayarak "o...u" demesi nedeniyle yargılandığı davada hapis cezası aldı.

Ceyhun Yılmaz'a canlı yayında kadın oyuncuya hakareti nedeniyle hapis cezası verildi

Oyuncu Müjde Uzman’ın radyocu ve oyuncu Ceyhun Yılmaz’a açtığı dava sonuçlandı, Uzman mahkemenin kararını sosyal medya hesabından paylaştı.

Radyocu Ceyhun Yılmaz ve oyuncu Müjde Uzman’ın 2015 yılında konuk olduğu bir televizyon programında sunucunun Uzman’a sorduğu “Mesleğiniz nedir?” sorusuna Yılmaz’ın fısıldayarak ‘o…luk’ ifadeleri kullandığı görülmüştü.

Ceyhun Yılmaz daha sonra yaptığı açıklamada “Meslek gruplarını sayarken şaka yaptım Mehmet’i güldürmek için. Olayın Müjde’yle hiçbir alakası yok komedinin içinde bunlar var ama televizyonda yapmamam gerekiyordu çok üzgünüm. Mehmet’e söylediğim kötü söz için özür dilerim.Hepimizin şakasını yapabileceğimiz şey yayında olmamalıydı. Müjde benim kardeşim.” demişti.

Oyuncu Uzman, programın ardından kullandığı sözler üzerine Yılmaz’dan şikayetçi olmuştu. Yaklaşık üç yıl süren dava sonuçlandı. Müjde Uzman, sosyal medya hesabı üzerinden avukatının dava sonucuyla ilgili mesajını paylaştı ve gelişmelerle ilgili olarak takipçilerini bilgilendirdi.

Uzman sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Müvekkilim Müjde Uzman’ın katıldığı CNN TURK yayınında Ceyhun Yılmaz’ın hakaretine maruz kalması sebebiyle görülen ceza davası bugün sonuçlanmıştır. Ceyhun Yılmaz’ın müvekkilime sarfettiği kelimenin, onun namus ve şerefine yönelik aşağılayıcı bir kelime olduğu kabul edilerek Ceyhun Yılmaz’a 6 ay hapis cezası verilmiştir. Bu suç milyonlar önünde alenen işlendiği için 1/6 oranında artırılarak 7 ay yapılsa da Sanık Ceyhun Yılmaz’ın mahkemede oluşturduğu olumlu izlenim nedeniyle 5 ay 25 güne indirilmiş ve daha önce bir sabıkası olmaması nedeniyle ertelenmiştir. Karar temyiz edilebilecektir. Kendisi tüm bu süreç içerisinde “şaka” yaptığını beyan etmişse de bundan sonra kimsenin birbirine hakaret ederek şaka yapmamasını diler, kadın bedeni üzerinden edilen küfürlerin, kadınları etiketlemek, yaftalamak, aşağılamak ve küçük düşürmek için kullanılan kelimelerin bir an evvel dilimizden düşmesini temenni ederim.”