Cevat Akşit'in derdi yine 'kadın': Eskiden başı açık geziyorlardı, şimdi göğüslerini gösteriyorlar

Milli Gazete yazarı gerici Prof. Dr. Cevat Akşit yine kadın düşmanlığını kustu, "Eskiden başı açık geziliyordu, son bir senedir de bakıyorum kadınlar göbeğine kadar göğüslerini açıyorlar" dedi.

Cevat Akşit'in derdi yine 'kadın': Eskiden başı açık geziyorlardı, şimdi göğüslerini gösteriyorlar

“Ramazan’da oruç tutmayan hayızlı kadınlar dayak yer” şeklindeki skandal sözleriyle hatırlanan gerici Prof. Dr. Cevat Akşit, yine kadınlara bulaştı.

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete‘deki yazısında “Haramlar normalleşiyor” başlıklı bir yazı kaleme alan Akşit, “kadınların eskiden başı açık gezdiğini, şimdiyse herkese göğüslerini göstermeye başladığını” öne sürdü. Bunun normal karşılanmasından yakınan Akşit, “Şimdi bu böyle devam ederse, ne olur?” diye sordu.

Akşit’in yazısında o bölüm şöyle:

İmam-ı Azam Hazretleri de oğluna vasiyet ederek, “Oğlum insanların içine çok karışma. Onlar seni haramın içine çekerler. Konuşurken dedikoduya başlar. Bir şeyler satın alırken haram işlersin. Ama onlardan da tamamen uzak kalma, sen hocasın. Ara sıra git, din şudur, helal şudur, haram şudur diyerek öğret. Bu da senin görevindir. Ama tamamen girersen seni işlerine alet ederler” diyor. Herkes normal karşılar haramları. Benim korkum şu; Eskiden başı açık geziliyordu, son bir senedir de bakıyorum kadınlar göbeğine kadar göğüslerini açıyorlar. Göğüslerini gösteriyorlar herkese. Moda olmuş. Şimdi bu böyle devam ederse, ne olur? Normalleşir. Sen tutup söylediğin zaman da, ‘Niye, herkes böyle. Nerden çıktı?’ diyorlar. Çok tuhaflarına gidiyor. Şimdi benim bu oturduğum mihrap, tahrîmen mekruhtur. Bütün kitaplar da bu konu var. İmam cemaatin durduğu seviyede duracak. Bu mihrap çok büyük olur, ayağı sizin durduğunuz yerde durmazsa, çok yanlış bir iş. Ama şimdi kim dikkat ediyor bunlara. Söylediğin zaman, ‘Senelerdir böyle’ diyor. ‘Bunu ben söylemiyorum kardeşim, bin yıl evvel yazılan kitaplarda var’ diyorsun. Alışmış, tuhafına gidiyor. Kadınların göğsünü açması da böyle, alışmış ona göre normal. Gözünü haramdan koruyamazsın. Konuşurken, şu adam nasıl deyip soruyor. Yahu adamın adını söyleme,’ Haram mı, helal mi?’ diye sor. Adamın yaptığı saçmaysa, söylediği saçmaysa adını söylediğin zaman bu sefer iş başlıyor dedikoduya. İşte hadiste bundan bahsediyor. ‘Git dağın başına helalinden ye, gözünü haramdan sakın. Hayırlı insan budur’ diyor Peygamber Efendimiz. Taktir sizin.”