Cerrahpaşa'da 'bölünme'ye karşı büyük protesto

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi'nin bölünerek başka bir üniversiteye bağlanmasına öğrenciler ve akademisyenlerden büyük tepki var.

Cerrahpaşa'da 'bölünme'ye karşı büyük protesto

AKP’nin 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarısı ile ‘bölünmesi’ne karar verdiği üniversitelerden İstanbul Üniversitesi’nde  öğrenciler ve akademisyenler bugün eyleme başladı.

Tasarıya karşı öğrenciler ve akademisyenler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi’nden koparılarak İbni Sina Üniversitesi’ne bağlanması planlanan Tıp Fakültesi’nin Temel Bilimler binası önünde toplanan kalabalık eylemde “Cerrahpaşa bizimdir, bizim kalacak” sloganları attı.

“Üniversiteler bakteri değildir, bölünerek çoğalmaz”, “Cerrahpaşayı köklerinden ayırma”, “Bence de Cerrahpaşa’ya dokunmayın İbni Sina” dövizlerinin taşındığı eyleme Türk Tabipleri Birliği’nden doktorların da desteği vardı.

“İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİR BÜTÜNDÜR”

Fakültenin akademik kurulu da bölünmeye karşı olduğunu oybirliği ile bildirirken, fakültenin çocuk hastalıkları kliniği öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Kasapçopur şöyle konuştu:

“Dünyanın en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, bütün fakülteleriyle bir bütündür. Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biridir. Üniversitenin yıllar içindeki tüm birikimleri kaybolacak. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi en yüksek puanla girilen tıp fakültesi. Mezuniyette bu özelliklerini yitirecekler. TUS’daki (Tıpta Uzmanlık Sınavı) yine en başarılı fakülte. Türkiye ve dünyanın her yerinden hastalara hizmet veriyoruz. Hekimlik gelenek, ekollerle öğrenilir ve uygulanır. Bütün bu gelenek yok ediliyor. Üniversitenin bunca yayınının hepsinin adı bir anda değişecek” dedi.