Cengiz Holding işçilere saldırdı, jandarma işçileri gözaltına aldı

Artvin'de Cengiz Holding’şirket yetkilisi araç sürdü, başka bir güvenlik görevlisi ise işçilere silah doğrulttuktan sonra havaya ateş açtı. Jandarma ise saldırıya uğrayan işçileri gözaltına aldı.

Cengiz Holding işçilere saldırdı, jandarma işçileri gözaltına aldı

Artvin’de Cengiz Holding’e ait Murgul Eti Bakır AŞ’de işçiler zam talebiyle fiili greve başlamış, Cengiz Holding ise fabrikayı kapattığını açıklayarak bine yakın işçiyi işten çıkarmıştı. Görüşmelerin ardından fabrikayı yeniden açan şirket, grevde öne çıkan hukuksuz şekilde 35 işçiyi işe almamıştı. Bunun üzerine işçilerin açmış olduğu dava 22 Mayıs 2018’de işçilerin kazanımı ile sonuçlanmıştı.

İşçiler, hukuk mücadelesini kazanmış olmasına rağmen bugüne kadar şirket tarafından çeşitli bahanelerle oyalandı. Artvinden.com’da yer alan habere göre, şirket yetkilileri bugün (17 Temmuz) tarihine randevu verdi. Ancak randevu için şirket merkezine giden işçiler şirket yetkilileri ve güvenliğin saldırısına uğradı.

Şirket yetkilisi Sinan Kabaloğlu ve güvenlik görevlisi işçilerin üzerine araç sürerken, bir başka güvenlik görevlisi Süleyman Erdoğan ise işçilere silah doğrulttu, ardından havaya ateş açtı. Olay yerine gelen jandarma Kabaloğlu ve güvenlik görevlilerine hiçbir müdahalede bulunmazken, işçileri gözaltına aldı.

İşçiler savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.