Cenaze töreninde 'Rektör istifa!' sesleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde öldürülen 4 akademisyen için düzenlenen cenaze töreninde rektöre ve emniyete öfke vardı.

Cenaze töreninde 'Rektör istifa!' sesleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde Volkan B.’nin silahlı saldırısı sonrasında öldürülen Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan için rektörlük binası önünde tören düzenleniyor. Cenazeler, ardından memleketlerine uğurlanacak.

Tören sırasında ölenlerin yakınları üniversite yönetimini ve emniyeti hedef alarak yaşananlara isyan etti. Öldürülen akademisyenlerin yakınları, saldırıda ihmal olduğu iddiasıyla rektöre tepki göstererek üzerine yürüdü.

Tören için toplanan kalabalık “Rektör istifa, FETÖ’cü rektör istemiyoruz” sloganları ile protestolara destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar da”Rektörün biraz olsun vicdanı varsa, hemen şimdi yönetimi ile birlikte istifa etmelidir. Kendisi görevden alınmadan önce kendisi istifa etmelidir” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/video-saldiridan-kurtulan-prof-dr-ayse-aypay-isyan-etti-rektorluk-volkani-sonuna-kadar-korudu/