'Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı'

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girişinin ardından ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın infaz anının kolundaki akıllı saat sayesinde kaydedildiği iddiası ortaya atıldı.

'Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı'

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girişinin ardından ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın infaz anının kolundaki akıllı saat sayesinde kaydedildiği iddiası ortaya atıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluğa girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz’e kolundaki akıllı saat ‘Apple Watch’ ile eşletirdiği cep telefonunu bıraktı. Kaşıkçı nişanlısına “Eğer çıkmazsan Türk-Arap Medya Derneği’ni ve Yasin Aktay’ı ara” diyerek ayrıldı.

Kaşıkçı, İstanbul Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girmeden önce saatinin ses kayıt özelliğini açtı ve infaz anlarını kayıt altına aldı. İddiaya göre Kaşıkçı, Suudi Arabistan’dan iki jetle gelen suikast timi tarafından sorguya alınarak işkence edildi ve infazı gerçekleştirildi.

Kaşıkçı’nın “sorgulandığı, işkence edildiği ve öldürüldüğü anlar” cep telefonu ile senkronize olan saate ve aynı zamanda telefona ve Icloud (Apple Bulut Server) depolama alanına kaydedildi.

Kaşıkçı öldükten sonra saatin kayıt yaptığını anlayan Suudi infaz timindeki istihbaratçılar önce şifre denemeleri yaparak Apple Watch’ı açmaya çalıştı. Bunu başaramayınca Kaşıkçı’nın parmak izini kullanarak saate giriş yapıp bazı dosyaları silmeye çalıştıkları iddia edildi.

Kaydedilen bazı ses dosyalarını suikastçilerin silmeyi başardığı öne sürülen haberde, Kaşıkçı’nın nasıl sorguya çekildiği, işkence edildiği ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin kanıtların bu sayede elde edildiği belirtildi.