Cem Küçük'ten seçim uyarısı: Ekonomi iyi değil, evini geçindiremeyenin siyasi görüşü olmaz

AKP'li yazar Cem Küçük ekonominin iyi durumda olmadığı ve bunun seçim sonuçlarına da etki edebileceği uyarısında bulundu.

Cem Küçük'ten seçim uyarısı: Ekonomi iyi değil, evini geçindiremeyenin siyasi görüşü olmaz

Hızla artan hayat pahalılığı ve yoksullaşma ile çığ gibi artan işten atmalar, AKP medyasının önde gelen isimlerinden Cem Küçük’ü de endişelendirdi.

Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde “Ekonomi seçim sonuçlarını çok etkiler” ara başlığıyla ele aldığı konuya ilişkin yazısında, döviz kurunun yükselmesiyle herşeye zam yapıldığını, ancak inmesiyle fiyatlarda düzelme görülmediğini belirten Küçük, “Eğer ekonomi iyi değilse insanlar duygularını yüz yüze belli etmese bile sandıkta gösterirler. AK Parti mutlaka bu sorunun belirleyici olduğunu görmeli.” uyarısında bulundu.

Albayrak yönetimindeki ekonominin çok iyi bir sınav verdiğini öne sürerek, krizin sorumluluğuyla ilgili AKP’yi eleştirmekten kaçınan Küçük “Şu an ekonomi hâlâ iyi değil. Bankalar tüketicinin iflahını kesiyor. Ocak ayında asgari ücret düzenlemesi bütçe dengesi de hesaba katılarak iyileştirilmeli. Hâliyle işçi, memur ve emekli maaşları da.” dedi.

Küçük’ün yazısında o bölüm şöyle:

“24 Haziran seçimlerinde millet Erdoğan’la AK Parti’yi birbirinden ayırdı. AK Parti yüzde 42,5’a düştü. Şimdi de yerel seçimlerde adaylar yarışacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kendisi yarışsa rahatlıkla kazanır.
Bu seçimi çantada keklik görmemek gerekir. Kimden duydum hatırlamıyorum ama çok doğru bir söz: “Aç insanın, evini geçindirmekte zorlanan insanın siyasi görüşü olmaz.” Eğer ekonomi iyi değilse insanlar duygularını yüz yüze belli etmese bile sandıkta gösterirler. Döviz yükseldi diye iğneden ipliğe her şeye yüzde 100 zam yapanlar döviz inince fiyatları indirmediler. İnsanlar 3 ay öncesine göre her şeyi zamlı alıyorlar. Ne var ki maaşları zamlanmadı.
AK Parti mutlaka bu sorunun belirleyici olduğunu görmeli. Berat Albayrak çok iyi bir sınav veriyor, ilk başlarda yaşanan türbülansı kontrol altına almış durumda. Fiyatlar olması gereken noktaya çekilmeli. Şu an ekonomi hâlâ iyi değil. Bankalar tüketicinin iflahını kesiyor. Ocak ayında asgari ücret düzenlemesi bütçe dengesi de hesaba katılarak iyileştirilmeli. Hâliyle işçi, memur ve emekli maaşları da.”