Cem Küçük kendisiyle karıştırdı: Sıkıysa şimdi Gezi'yi savunsanıza

AKP'li yazar Cem Küçük, Haziran Direnişi'ne katılanlara "çağrı" yaptı, "Sıkıysa şimdi Gezi güzellemesi yapın da görelim. Hani ne kadar delikanlısınız." diye yazdı.

Cem Küçük kendisiyle karıştırdı: Sıkıysa şimdi Gezi'yi savunsanıza

AKP’li yazar Cem Küçük, milyonların ayağa kalktığı Haziran Direnişi’ne katılanları yargı sopasıyla hedef alarak “Sıkıysa şimdi Gezi güzellemesi yapın da görelim. Hani ne kadar delikanlısınız.” diye yazdı.

Osman Kavala’nın tutukluluğu ve Can Dündar ile Mehmet Ali Alabora için çıkarılan yakalama kararlarını hatırlatan Küçük, soruşturmanın daha da genişletileceğini haber aldığını belirtirken, “Gezi’de kimler ne yazmış, ne tweetler atılmış hepsine bakılıyor.” ifadelerini kullandı.

Fransa’da süren eylemleri hatırlatan Küçük, eylemcileri “çapulcu” diye hedef alarak safını belli ederken “Fransa devleti şu ana kadar 1000’den fazla kişiyi gözaltına aldı. Fransa’ya bakıp iç geçiren, Gezi’ye özlemle bakanlar neredesiniz?” diye sordu. “Sıkıysa şimdi Gezi güzellemesi yapın da görelim.” diyen yandaş yazar, mahalle kabadayısı ağzıyla “cesaret” testine çağırarak “Hadi ne kadar delikanlısınız. Fikrini sonuna kadar savunanlardan mısınız yoksa zoru görünce kaçanlardan mı? Yemiyor değil mi?” diye yazdı.

AKP’nin işbirlikçi, gerici ve piyasacı politikalarına karşı Haziran Direnişi’nden önce olduğu gibi sonra da mücadele sürerken, direnişe katılanları bugün “Zoru görünce kaçmak”la itham eden Küçük’ün bu açıdan asıl kendisinin iyi bir örnek olduğu biliniyor. Bugün sıkı ‘Reis’çiliğe yamanarak sağa sola saldıran yandaş isim, AKP-Cemaat kavgasının ortalığa saçılmaya başladığı gün olan 17 Aralık operasyonlarının akşamında Ülke TV’de yayınlanan Bıçak Sırtı programında Cemaat’i övüp “”güzel insanlar” diye tanımlamıştı. Küçük, operasyonlar için ise “Bu kavga Cemaat-Hükümet kavgası değil. Bütün dünyada güzel hizmetler yapan güzel insanlara iftira atmak olmaz.” ifadelerini kullanmıştı.