Çeçen cihatçı Şişani de Afrin operasyonunda!

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen askeri harekata cihatçı çete Cunduş Şam Tugayı'nın lideri Müslim Şişani'nin de katıldığı iddia edildi.

Çeçen cihatçı Şişani de Afrin operasyonunda!

Türkiye’nin AKP destekli ÖSO güçleriyle birlikte Suriye’nin Afrin kentine düzenlediği askeri harekata Suriye yönetimine karşı savaşan cihatçı çetelerden Cunduş Şam Tugayı’nın lideri Müslim Şişani’nin de katıldığı iddia edildi.

Akit, Timetürk, Kanal A gibi bir çok AKP yayınında “Ünlü Çeçen komutan Zeytin Dalı operasyonuna katıldı” ifadeleriyle yer bulan habere göre, 3 yıldır Suriye’de bulunan ve Suriye ordusuna karşı pek çok kanlı saldırıya katılan Şişani, Türkiye’nin başlattığı askeri harekata katıldı.

Suriye’de yıllardır sürdürülen vekalet savaşında yer almak üzere ülke dışından gelen bir çok cihatçı gruptan birinin de Cunduş Şam olduğu biliniyor. Sözkonusu cihatçı çete, Halep ve Lazkiye bölgesinde ordu güçlerine karşı gerçekleştirdiği saldırılarla bir çok kez adından söz ettirmişti.

‘FIRAT KALKANI’NA CİHATÇI KATKISINI DİLE GETİRMİŞTİ

Öte yandan Müslim Şişani, kendisiyle geçtiğimiz yıl yapılan bir röportajda Türkiye’nin 2017 Ağustos ayında gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu için şöyle konuşmuştu:

“Türkiye’nin daha önce yardım ettiği gruplar tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını düşünüyorum ve bu durumu değiştiremeyeceğini anlayınca kendi çıkarlarını savunmaya karar verdi. Ve bu Halep’te yaşayanlar dışında gayet iyi bir durumdu, sonuçta bir çok grup Halep’i terk ederek Türklere (Fırat Kalkanı’na) yardıma gitti.”