Çavuşoğlu'ndan NATO'ya: Hava savunmasında destek bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e, “NATO da Türkiye’nin beklentilerini karşılamalıdır. Hava savunma sistemi konusundaki beklentilerimizin de karşılanmasını bekliyoruz” mesajını verdi.

Çavuşoğlu'ndan NATO'ya: Hava savunmasında destek bekliyoruz

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alma hazırlıklarını devam ettiren Türkiye, üyesi bulunduğu NATO’dan beklediği savunma desteğini alamadığı tepkisini, Genel Sekreter Stoltenberg’in ziyaretinde de ortaya koydu.

Bakan Çavuşoğlu, Stoltenberg ile ortak basın toplantısında, karşı karşıya kaldığı tehditlerde Türkiye’nin yanında olduğu için genel sekretere teşekkür etti. Türkiye’nin tüm terör örgütleriyle mücadele ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, bunu NATO müttefiklerinden de beklediğini anlattı. Çavuşoğlu, “Her şeyden önce müttefiklere ve NATO’ya bizim çağrımız, terörle mücadelede bize daha fazla destek vermeleri yönünde. Bugün müttefiklere yönelik en büyük tehdit terördür, terör örgütleridir” diye konuştu.

Türkiye’nin NATO’ya en çok katkı veren ülke olduğunu ve NATO’nun yurtdışı misyonlarını da desteklemeyi sürdüreceğini belirten Çavuşoğlu, “NATO’nun birliği beraberliği önemli. NATO da Türkiye’nin beklentilerini karşılamalıdır. Hava savunma sistemi konusundaki beklentilerimizin de karşılanmasını bekliyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı açıklamalar konusunda ise, bunun yetkili isimlerden gelmediğini vurgulayarak, bu açıklamaları büyütmemek gerektiğini ifade etti.