Çavuşoğlu'ndan F-35 teslimatını durduran ABD'ye: Yeni Türkiye’ye herkes alışacak

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına uyma zorunluluğunun bulunmadığını belirtirken, ABD Kongresi’nin F-35 kararına da tepki gösterdi.

Çavuşoğlu'ndan F-35 teslimatını durduran ABD'ye: Yeni Türkiye’ye herkes alışacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına uyma zorunluluğunun bulunmadığını belirtirken, ABD Kongresi’nin F-35 kararına da tepki gösterdi.

‘Biz baskılara, yaptırımlara, tehditlere boyun eğmeyiz’

DW Türkçe’nin haberine göre; Azerbaycan’da bulunan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler’in yaptırımlarına her ülke gibi Türkiye’nin de uyacağını dile getirerek, “Ama ABD olsun veya İngiltere olsun veya başka bir ülke olsun, Avrupa Birliği olsun, onların bir ülkeye yönelik yaptırım kararlarına biz uymak zorunda değiliz” diye konuştu.

F-35 teslimatının durdurulması kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Gerek ABD, gerekse herhangi bir ülke şunu anlamalıdır: Dayatmayla, yaptırımlarla Türkiye’den bir netice almak mümkün değildir. Diyalogla, diplomasiyle, dostane yaklaşımla ve saygı duyarak Türkiye’ye yaklaşarak Türkiye’den netice alınır. Biz baskılara, yaptırımlara, tehditlere boyun eğmeyiz. Yeni Türkiye’ye herkes alışacak, alışmaya da başladı” dedi.