Çavuşoğlu'ndan 'Antalya' açıklaması: Şehrimizde bir kalite düşüklüğü görüyorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, "Şehrimizde kalite düşüklüğü görüyorum" dedi.

Çavuşoğlu'ndan 'Antalya' açıklaması: Şehrimizde bir kalite düşüklüğü görüyorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesindeki konuşmasında kentin turizm konusundaki durumuyla ilgili konuşurken “Turizmde kaliteyi koruyalım. Şehrimizde bir kalite düşüklüğü görüyorum.” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’i makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, daha sonra toplantı salonunda patronlara hitap ederken şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızı hor görmeyelim dışarıdan turist geldiği zaman. Sıkıntılı manalarda yerli turistin faydalarını gördük. Kalabalık olduğu zaman yerli turiste yukarıdan bakma, hor görme bu yanlış. Hepsi bizim misafirimizdir. Türkiye ve dünyanın neresinden gelirse gelsin Alanya’nın geleneksel misafirperverliğini en iyi şekilde sunmamız gerekir. Turizmde kaliteyi koruyalım. Şehrimizde bir kalite düşüklüğü görüyorum. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Geçici daha fazla gelir elde edeceğiz diye Alanya’nın imajını bozmayalım. Alanya bir markadır. Bu imajı bozmaya kimsenin hakkı yoktur, kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Alanya kalitesini hep beraber koruyalım. Alanya hak ettiği yere gelecek.