Çavuşoğlu: Tillerson 'gazetede çıkan haberlere inanmayın' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'a ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu.

Çavuşoğlu: Tillerson 'gazetede çıkan haberlere inanmayın' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’a ile yaptığı görüşmede Suriye sınırında ‘Sınır Güvenlik Gücü’ adı altında bir ordu kurulmasının ‘çok ciddi karşılığı olacağını’ söylediğini aktarırken, Tillerson’un konuyla ilgili haberlere inanılmaması gerektiğini söylediğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen KDHC konulu Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Çavuşoğlu, Tillerson ile görüşmesinde ABD’nin YPG’ye desteği ve Fetullah Gülen’in iade edilmemesi gibi iki sorunun ilişkilere zarar verdiğini anlattığını belirttiğini söyledi.

“Bu iki sorunun yanı sıra bu durumun çok ciddi vahim bir durum olduğunu ve ilişkilerimizi ciddi şekilde tehlikeye sokacak bir adım olduğunu ve geri dönülmez bir sürece girebileceğimizi (Tillerson’a) açık bir şekilde söyledim” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, Tillerson’ın ‘gazetelerde çıkan haberlere itimat edilmemesi gerektiğini söylediğini’ aktardı.

Çavuşoğlu ise Tillerson’a, bunların sadece gazete haberleri olmadığını, bazı Amerikalı komutanların ifadeleri olduğunu hatırlattığını söyleyerek, “Biz ilişkilerimizin o noktalara gitmesini arzu etmeyiz. Ancak o noktaya giderse çok ciddi karşılığı da olur dedim” yorumunu yaptı.