Çavuşoğlu İdlib için buyurdu: Herkesin ortak söylemi ‘Bunu engellerse Türkiye engeller’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib kentinin durumuna ilişkin “Bizi seven sevmeyen herkesin ortak söylemi, ‘Bunu engellerse Türkiye engeller’. Herkes Türkiye’ye bakıyor” iddiasında bulundu. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Antalya’nın Alanya ilçesinde bir özel televizyon kuruluşunun 1. yılı sebebiyle Alanya’da bir restoranda düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Çavuşoğlu, İdlib’e... View Article

Çavuşoğlu İdlib için buyurdu: Herkesin ortak söylemi ‘Bunu engellerse Türkiye engeller’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib kentinin durumuna ilişkin “Bizi seven sevmeyen herkesin ortak söylemi, ‘Bunu engellerse Türkiye engeller’. Herkes Türkiye’ye bakıyor” iddiasında bulundu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Antalya’nın Alanya ilçesinde bir özel televizyon kuruluşunun 1. yılı sebebiyle Alanya’da bir restoranda düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Çavuşoğlu, İdlib’e ilişkin “Bu uluslararası bir çaba gerektiren durumdur. İnsani dış politikamızın gereği olarak burada yeniden göçlerin olmaması, insanların evlerini terk etmemesi için, yüzler, binlerce insanın ölmemesi için bu hassasiyeti ve çabamızı sürdüreceğiz.” dedi.

Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizi seven sevmeyen herkesin ortak söylemi, ‘Bunu engellerse durdurursa, Türkiye engeller’. Bu komşu olduğumuz için değil. Rusya ve İran ile ilişkilerimiz olduğu için değil. Türkiye’nin Suriye politikasının insani bir dış politika ve gizli bir ajandası, gündemi olmayan, Suriye’nin geleceğini düşünen, toprak bütünlüğünü destekleyen, aynı zamanda Suriye’nin teröristlerden temizlenmesi için çaba sarf eden, bu uğurda şehit veren ülke olduğumuz için. Seven sevmeyen, taraflı tarafsız herkes Türkiye’ye güveniyor, bakıyor.”