Çavuşoğlu: Düğmeye bastık seçimlerden sonra tekrar reformcu olacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Düğmeye bastık. Yeni sistemde inşallah seçimlerden sonra tekrar o reformcu kimliğimiz ön plana çıkacak" dedi.

Çavuşoğlu: Düğmeye bastık seçimlerden sonra tekrar reformcu olacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dünyadaki emperyalist kapitalist sistem için ‘özeleştiri’de bulunarak “Bugünkü sistemde, yani bugünkü dünyada, bugün yaşadığımız sorunlar karşısında maalesef küresel sistem başarısız. Savaşları engelleyemiyor, çatışmaları durduramıyor.” dedi.

Antalya’da Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen AKP Kepez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “24 Haziran seçimiyle beraber reformlarla demokrasinin standardının yükseltileceğini, ‘FETÖ’nün bozduğu adaletin yeniden getirileceğini belirten Çavuşoğlu, herkes için adalet sağlanacağını” öne sürdü.

“‘SESSİZ DEVRİM’ DİYORDUNUZ”

Herkes için özgürlük istediklerini, inançlara saygı duyduklarını söyleyerek, İstanbul’da kiliselerin restore edilmesini, Akdamar’da Ermeni kilisesinin tekrar ibadete açıldığını, Rumların gidip Trabzon’da ibadet edebilmesini örnek veren Çavuşoğlu, “hoşgörünün ne demek olduğunu Avrupa’ya ve tüm dünyaya göstereceklerini” dile getirdi.

“Bugün Türkiye’nin gerçekleştirdiği demokratikleşme sürecini, yaptığı reformları görmezden gelen ülkeler, bundan 6 sene, 7 sene, 8 sene önce ‘Türkiye’de sessiz devrim var.’ diyorlardı. Şimdi niye inkar ediyorsunuz?” diyerek Batı’ya sitem eden Çavuşoğlu, “Türkiye’yi reforme eden, tüm kanunlarını uluslararası standartlara, yani demokratik standartlara yükselten parti hangi partidir? AK Parti. Kimin liderliğinde? Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde. ‘Türkiye’de sessiz devrimler yapıyor.’ dediğiniz Recep Tayyip Erdoğan’a bugün neden ‘diktatör.’ diyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan sandıkları inkar edip de zorla mı iktidar oluyor, girdiği her seçimi kazanıyor. Çıktın yendi, çıktın yendi, çıktın yendi, şimdi ‘çıktım yendi.’ olacak.” ifadelerini kullandı.

“DÜĞMEYE BASTIK”

Çavuşoğlu sözlerinin devamında da “Türkiye’yi hazmedemeiyorlar” diyerek son dönemde AKP’nin tutturduğu ezberi tekrar ederken, seçimler sonrası için de “reform” süreci başlatacaklarını söyledi:

“Her seçimimiz demokratik, her seçimimiz şeffaf. Uluslararası standartlara uygun. Ama dert başka. Açık sözlüyseniz, onların talimatlarına isyan ederseniz, onların talimatlarına ‘Sen Türkiye’ye talimat veremezsin.’ derseniz, onların yanlışlarına, ‘Sen yanlış yapıyorsun’ derseniz, Türkiye’ye ders vermeye çalışanlara ders verirseniz, hazmedemiyorlar. Bizde bir değişiklik yok. İşte sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul’da manifestomuzun açıklamasını yaptı. Seçim sürecinde tabii ki politikalarımızı, projelerimizi, planlarımızı halkımızla paylaşacağız. Düğmeye bastık. Yeni sistemde inşallah seçimlerden sonra tekrar o reformcu kimliğimiz ön plana çıkacak. “