Çavuşoğlu: ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler kopma noktasında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'daki bir üniversitede verdiği demeçte, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kopma noktasında olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu: ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler kopma noktasında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’daki bir üniversitede verdiği demeçte, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kopma noktasında olduğunu söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, ABD’nin, Türkiye ile ‘normal bir diyalog’ sürdürebilmesi için YPG’ye silah göndermeyi bırakması gerektiğini ifade etti.

Sputnik‘in aktardığına göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Haber Ajansı (TACC) Genel Müdürü Sergey Mikhaylov’u ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, ziyaretin ardından Rus basın yayın organlarının temsilcileri ile kahvaltı yaptı.

Washington’ın, Fethullah Gülen’in iadesi dahil bir dizi konuda sözünü tutmamakla itham etti.

“Türk halkı ABD’ye çok olumsuz bakıyor. Zira sözlerini tutmuyor ve sürekli yalan söylüyorlar” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler kopma noktasında bulunmakta. İlişkilerin tamamen kopmaması için şubat ayında bazı çalışma grupları kuruldu. Onlara bir şart koştuk: ‘Eğer sözlerinizi yine tutmazsanız biz de sabırlı davranmayı bırakacağız’ dedik.”

“Böyle bir ilişkiyi sürdürmemizin ne anlamı var?” diye soran Çavuşoğlu ayrıca şunları da ekledi: “ABD, bildiğiniz gibi, son dönemde terörist örgüt YPG’ye sürekli olarak silah teslimatı yapıyor. Daha sonra bu silahlarda bizim yerleşim yerlerimize ateş açıyorlar.”