Cargill işçilerinin İstanbul yürüyüşü devam ediyor

Sendikalı oldukları için işten atılan Cargill işçileri İstanbul yürüyüşlerinde Gebze'de direnişlerine devam eden Flormar işçileriyle buluşacak.

Cargill işçilerinin İstanbul yürüyüşü devam ediyor

Sendikalı oldukları için işten atılan Cargill işçileri İstanbul yürüyüşlerinde Gebze’de direnişlerine devam eden Flormar işçileriyle buluşacak.

ABD merkezli gıda firması Cargill’de çalışan işçiler, Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılmıştı. Bunun üzerine İstanbul’a yürüyüş başlatan işçiler, yürüyüşlerinin dördüncü gününde Gebze’de Petrol-İş Sendikası’na üye olmaları bahane edilerek işten atılan Flormar işçileriyle bir araya gelecek.

Gazete Manifesto‘ya konuşan Cargill işçisi Taner Kırmızıtoprak, firmanın %10’dan %5’e düşürülen Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotasının bahane gösterilerek, sendikaya örgütlenmede öncü olan 14 sendika üyesi işçinin işten atıldığını aktardı. Salı günü 14.00’te Ataşehir’deki Cargill Genel Merkezi önünde bu işçi kıyımının protesto edileceğini aktaran Kırmızıtoprak, Cuma gününe kadar geceli gündüzlü nöbete başlayacaklarını iletti. İşverenin eylemler sonrasında işçilere iyi davrandığını ve ‘sendikayı aranıza almayın’ tehditlerine başvurduğunu aktaran Kırmızıtoprak, Cargill’in verdiği sözleri yerine getirmediğini bildiklerini anlattı.

Cargill işçileri yürüyüşlerinde bugün direnişteki Flormar işçileriyle bir araya gelecek.

  

İşçiler Gebze Meydanı’na ulaştı..