Çankaya Köşkü'nün yeni işlevi belli oldu

91 yıl Türkiye'nin cumhurbaşkanları tarafından kullanılan Çankaya Köşkü'nün akıbetinin Başbakanlık kurumunun da ortadan kalkmasıyla ne olacağı merak konusu...

Çankaya Köşkü'nün yeni işlevi belli oldu

2014’te AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saray’ı kullanmaya başlamasının ardından Başbakanlık’a devredilen Çankaya Köşkü yeni sistemde Başbakanlık makamının olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı yardımcılarına hizmet edecek.

Son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın çalışmalarını yaptığı Köşk, ‘yeni sistem’e geçilmesiyle birlikte aktif olarak kullanılmaya devam edecek.  Edinilen bilgiye göre; Köşk’ü yeni hükümet sistemi kapsamında Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları, mevkidaşlarını Köşk’te düzenlenecek törenlerle kabul edecek. Çankaya Köşkü yerleşkesinde yer alan Resmi Konut’ta da Erdoğan’a vekalet edecek Cumhurbaşkanı yardımcısının ikâmet etmesi planlanıyor.

BAŞBAKANLIK BİNASI VALİLİĞE DEVREDİLEBİLİR

Hürriyet‘in haberine göre, 1930’lu yıllarda inşa edilen ve Ankara’nın merkezi Kızılay’da yer alan Başbakanlık Merkez Bina’nın ne amaçla kullanılacağı ise netleşmedi. Binanın Ankara Valiliği’ne devredilebileceği belirtiliyor.

Beştepe’de yer alan Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin kapasitesinin geniş olması sebebiyle yeni yapılanmanın Cumuhurbaşkanlığı’nda yer almasının planlandığı dile getirildi.