Canan Kaftancıoğlu: İstanbul'da aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuç değişmeyecek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul'da şu an AKP ile başa baş olduklarını öne sürerken "Aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuca etkisi olmayacak." iddiasında bulundu

Canan Kaftancıoğlu: İstanbul'da aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuç değişmeyecek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim yaklaşırken “Şu anda biz AKP ile İstanbul’da başa başız” iddiasında bulunup “İstanbul’da aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuca etkisi olmayacak” diye konuştu.

Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek’e konuşan Kaftancıoğlu, AKP’nin İstanbul adayı için Binali Yıldırım’ın adının geçtiği ile ilgili soruya “AKP’nin adayı kim olursa olsun Tayyip Erdoğan’ın adaymış gibi yansıtılacağını tahmin ediyoruz. Bizim için adaylarının kim olacağının önemi yok. Ölçümlerde gördük ki AKP’ye ve liderine oy vereceğini söyleyen seçmenlerin aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuca etkisi olmayacak. AKP’ye yerelde oy veren seçmenlerin yüzde 17’lik kısmı ‘Ben başka partiye oy verebilirim’ diyor. Bizim gündemimiz sadece İstanbul olacak.” yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu, İstanbul’daki partisinin oy durumu ile ilgili de “Bu yerel seçimlerde fırsat aralıklarının çok geniş olduğunu düşünüyorum. Diğerlerine göre çok farklı. Şu anda biz AKP ile İstanbul’da başa başız. Zaten o yüzden geçen gün kendi resmi anket şirketleri de “AKP ittifak yapmazsa İstanbul’da kaybedebilir” dedi. Onlar da bu rakamları görüyorlar. Ciddi bir endişeden kaynaklı gider ayak bütün yarım kalan rant projelerini de hayata geçirmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.