MEB'in çocuklara önerdiği kitapta skandal ifadeler

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kitap okuma yarışması kapsamında lise öğrencilerine önerilen kitapta cihat propagandası yapılıyor.

MEB'in çocuklara önerdiği kitapta skandal ifadeler

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm liselerden ‘kitap okuma etkinliği’ düzenlemesini istedi. Bu etkinlik için de beş tane kitap önerisinde bulundu. Önerilenlerden bir tanesi olan dinci şair ve yazar Cahit Zarifoğlu’nun ‘Bir Değirmendir Bu Dünya’ kitabında ise açıkça kadın-erkek eşitliği, laiklik ve cumhuriyet karşıtlığı yapılan ifadeler yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi’nin de bugün basın toplantısı düzenleyeceği belirtilirken, kitapta yer alan ifadeler şöyle:

-Onlar serbest seks eğitiminin, kadın-erkek eşitliği adı altında hayvani bir yaşayışın, alkol ve dansın, flörtün taraftarlığını yapıyorlar, biz ise, İslami edep ve hicap içerisinde, çalışan, ibadet eden, hakkı gözeten insanlar olarak, hem dünyalarını hem de ahiretlerini imar eden insanların dünyasını kurmak istiyoruz.

-Bu nedenle Müslümanlara diyoruz ki hiçbir sapma ve tereddüt göstermeden, korkmadan, batıllara ve batılın uşakları ve temsilcileri olan CHP ve AP ve sair partilere sırt çevirerek mutlaka sandık başına git ve reyini cihad duygusu içinde, Allah’ın rızasını gözeterek kullan!

-Komünizme ve kapitalizme inanan insanların meydana getirdiği topluluk, ancak bir sürüdür. Ama Müslümanlardan meydana gelen topluluğun adı cemaattir, ümmettir.

-İslam düşmanları, cemiyeti bugünkü şahsiyetsiz, içkici, faiz sever, laik ve başıbozuk hale getirmek için nasıl uzun yıllar gayret sarfetmişlerse, onları susturmak, insanları bu hainlerin elinden kurtarmak için de aynı derecede, belki de daha fazla gayret göstermek gerekli. Müslümanların siyasi alanda bilinçlenmelerini arzu ediyoruz.

-Bu şuur verildiği takdirde tertemiz Müslüman oldukları halde, kapitalist, faizci, Kemalist ve laik zihniyetli, gayr-i İslami bir gidişatın temsilcisi parti ve örgütlerin arkasından gidenler, hatalarını idrat edip doğruya yönelebilirler. Diğer yandan Müslümanların İslami konuları okuyup, öğrenip, kendi yakınlarına özellikle çocuklarına öğretmelerini istiyoruz. Bir davanın askerliği yapmak için o davayı enine boyuna bilmek gerek…