Can Dündar, Erdoğan'ın basın toplantısıyla ilgili kararını açıkladı: Geceden beri anlatmaya çalışıyorlar ama nafile

an Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yapacağı basın toplantısına katılmayacağını açıkladı. Dündar, 'Erdoğan, beni bahane ederek bu toplantıyı iptal edecekti. Buna alet olmak istemedim' dedi.

Can Dündar, Erdoğan'ın basın toplantısıyla ilgili kararını açıkladı: Geceden beri anlatmaya çalışıyorlar ama nafile

Can Dündar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı basın toplantısına katılmama kararı aldığını duyurdu.

Özgürüz‘ün canlı yayında açıklama yapan Dündar, Erdoğan’ın soru sorulmasını istemediğini belirterek, “Bu durumda bir karar almam gerekiyordu. Türkiye ile Almanya ilişkileri düzeltmeye çalışırken sanki benim bu tavrım bunu zora sokmuş gibi bir diplomatik kriz alameti var. Çünkü Erdoğan’ın boykot kararı burada hoş karşılanmayacaktı. Erdoğan’a geceden beri bir gazetecinin kendisine soru sormasının normal olduğunu anlatmaya çalışıyorlar ama nafile.” dedi.

“Şunu anlıyorum ki ben basın toplantısına gidersem kendim haber olacağım” diyen Dündar, “Hepsinden önemlisi Erdoğan beni bahane ederek toplantıyı iptal edecek ve Alman basınının sorularından da kurtulmuş olacaktı. Buna alet olmak istemedim” diyerek, toplantıya katılmayacağını açıkladı.