Can Ataklı özür diledi

Ataklı bugünkü yazısında Deniz Baykal'dan özür diledi.

Can Ataklı özür diledi

Can Ataklı’nın Halk TV’deki “Yazı İşleri” adlı programına geçen hafta son verilmişti. Ataklı, konuyla ilgili Baykal’ı işaret eden bir yazı yazmıştı. Ataklı bugünkü yazısında ise özür diledi.

Ataklı Korkusuz gazetesindeki dünkü köşesinde, Halk TV’deki görevine son verilmesi hakkındaki dedikodulara değinmişti. Ataklı, bu dedikodulara göre, “Atılma talimatını veren kişi Deniz Baykal. Çünkü Baykal Tayyip Erdoğan’la anlaştı. Eğer Erdoğan’ın önünde Halk TV engel olarak duruyorsa bu halledilecek. Erdoğan da bunun karşılığında Baykal’a destek olacak, kızı Aslı’yı da ilk seçimde aday gösterecek” demiş ve “Dedikoduyu yayanlar sanıyorum Baykal’ın kızı Aslı’nın 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü olduğu iddiası ile gözaltına alınmasını, ancak çok kısa sürede Erdoğan’ın talimatıyla serbest bırakılmasını dayanak alıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Ataklı’nın bu yazısına Halk TV’den sert yanıt gelmişti.

Tepki çeken bu yazı sonrası bugün konuya ilişkin bir köşe yazısı daha kaleme alan Ataklı, “Deniz Baykal ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve tedavisi hâlâ sürüyor. Enfeksiyon tehdit ve tehlikesine karşı kimseyle görüşmüyor. Böyle bir durumdayken Deniz Baykal’ı üzmüş olmaktan ötürü ben daha çok üzüldüm. Bunu belirtmek, kendisinden ve kızından da özür dilemek istiyorum” dedi.