Cam işçileri kazandı!

Şişecam'in Kırklareli fabrikasında çalışırken "istihdam fazlalığı" bahanesiyle işlerinden atılan 90 cam işçisinin hukuk mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

Cam işçileri kazandı!

Şişecam’in Kırklareli fabrikasında çalışırken “istihdam fazlalığı” bahanesiyle işlerinden atılan 90 cam işçisinin hukuk mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

İşten çıkarılan 90 cam işçisinin işe iade talebiyle geçtiğimiz yıl Lüleburgaz’dan İstanbul’a başlattığı “İş, Aş, Adalet” yürüyüşü kamuoyunda büyük yankı uyandırmış, tepkiler sonucu Şişecam yönetimi geri adım atarak işçilerin Eskişehir’deki fabrikada işe başlayabileceklerini açıklamıştı. İşçilerin bir kısmı Eskişehir’deki fabrikada işlerine dönerken, kalan grup ise haksız işten çıkarma gerekçesiyle dava yoluna gitmişti.

Örgütlü oldukları Kristal-İş Sendikası’nda yönetimin kendilerine muhalif olmaları nedeniyle sahip çıkmadığı işçiler, Camda Sınıf Tavrı olarak yönetime karşı açtıkları davayı kazandı. İşçiler bugün ihtarnamelerini Şişecam’a gönderdi.  Hukuksuzluğu mahkeme kararıyla tescillenen Şişecam yönetimi bu aşamayla birlikte ya kapı önüne koyduğu işçileri geri alacak ya da tazminat ödeyecek.

Konu ile ilgili Sınıf Tavrı da bir açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

CAM İŞÇİSİN HUKUK MÜCADELESİ KAZANIMLA SONUÇLANDI

“2017 yılında daralma bahanesiyle Şişecam yönetiminin işten çıkardığı ve üye oldukları Kristal- iş sendikası yönetiminin de sahip çıkmadığı cam işçisi arkadaşlarımızla “90 Trakyalı” olarak başlattığımız ve kamuoyunda geniş yer bulun mücadelemiz sonucunda Şişecam yönetimi geri adım atmıştı. İşçi arkadaşlarımızla birlikte Şişecam yönetimine karşı açtığımız dava ile işten çıkarmaların hukuksuz olduğu ve işçilere tazminat ödenmesi gerektiğine ilişkin mahkeme tarafından karar verildi.

Sınıf Tavrı her türlü hak gaspına karşı emekçilerle birlikte mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.”