Çakıcı'nın tehdit ettiği yazarlar ara verdi

Çete reisi Alaattin Çakıcı'nın haklarında "Görüldükleri yerde cezalandırılacaklar" diyerek talimat verdiği yazarlardan Etyen Mahcupyan yazılarına ara verdiğini duyurdu.

Çakıcı'nın tehdit ettiği yazarlar ara verdi

Organize suç örgütü lideri mahkum Alaattin Çakıcı’nın tehdit ettiği Karar Gazetesi yazarlarından Etyen Mahçupyan ile Elif Çakır’ın gazete yazarlığını ‘bir süreliğine’ bıraktığı öğrenildi.

24 Haziran seçimlerinden önce AKP yönetimine eleştiren yazılar kaleme alan Mahçupyan ve Çakır, halen cezaevinde olan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tehditlerine maruz kalmıştı.

Oda TV’ye konuşan Etyen Mahçupyan, gazete yönetimi tarafından yazılarına son verilme gibi bir durumun olmadığını belirterek “Önümüzdeki dönemi nasıl geçiririz, diye oturduk düşündük. Karşılıklı olarak aldığımız karar, bir süre gazetede yazmamak oldu” dedi. Mahçupyan, Elif Çakır’ın da geçici bir süre Karar’a yazmayacağını söyledi. Diğer yazarlara ilişkin ise “Bilmiyorum. Herkesin kendi kararı” ifadelerini kullanan Mahçupyan “Bu kararda, Alaattin Çakıcı’nın kamuoyuna yansıyan açıklamalarının bir payı var mı” sorusuna ise “Hayır, o konuyla alakası yok” yanıtını vermekle yetindi.

ÇAKICI TEHDİTLERİNİ 3 AY ‘DONDURDU’

Erdoğan hakkında yaptığı açıklamayı haberleştiren Karar Gazetesi’nin sahibini ve yazarlarını hedefe koyan Çakıcı gazetenin sahibi ile 6 yazarını ölümle tehdit etmişti. İnstagram hesabından yayınlanıp daha sonra silinen mesajın gerçek olup olmadığı tartışılırken Çakıcı’nın avukatından gelen açıklama yazılanların gerçek olduğunu belgeledi. Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç yaptığı açıklamada “Buradan sevenlerine göndermiş olduğu mesaj üç (3) ay için iptal edilmiştir” dedi.

“SON TÜRKMEN BEYİ’NE HATA YAPMADIKLARI SÜRECE SORUN YOK”

Sevinç’in açıklamasında şu ibareler yer aldı:

“26.06.2018 tarihinde Karar gazetesinin yayınladığı haberi kaldırıp yerine Alaattin Çakıcı’nın 26 Haziran 23.45 tarihli açıklamasını bugün kendileri yayına koymuştur. Kendilerine Alaattin Çakıcı’nın avukatı olarak, doğru çizgiye geldikleri için teşekkür ederim. (…) Buradan sevenlerine göndermiş olduğu mesaj üç (3) ay için iptal edilmiştir. Çünkü orada müvekkilimin rahmetli annesi ile ilgili sözü vardır. Aynı hatayı yapmazlarsa bu karar dondurulur. Bundan sonra hiçbir seveni lütfen kimseye hakaret etmesin.”

Avukat mesajında “Karar gazetesi daha önce Cumhur İttifakının başı olan şu anki devlet başkanımıza ve asrın son Türkmen Beyi’ne hata yapmadıkları sürece hiçbir arkadaşının Karar gazetesi sahibi ve yazarları ile üç (3) ay sorunu yoktur. Üç ay hata yapmazlarsa süresiz olarak bu çağrı dondurulacaktır” dedi.

Yaşanan gelişmeler nedeniyle polis Karar gazetesinin tehdit edilen yazarlarına koruma vermiş, gazete binasını da koruma altına almıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/29/alaattin-cakicidan-karar-yazarlarina-olum-tehdidi/