'Büyük bir seçmen kitlesi intikam yemini ediyor'

AKP'li yazar Süleyman Özışık, yerel seçimler öncesi AKP seçmeni içerisinde büyük muhalif kesim oluştuğunu belirtip, "adeta intikam yemini ediyorlar" dedi.

'Büyük bir seçmen kitlesi intikam yemini ediyor'

AKP’li yazar Süleyman Özışık, yerel seçimler öncesi AKP seçmeni içerisinde büyük muhalif kesim oluştuğunu belirtip, “adeta intikam yemini ediyorlar” dedi.

Sözkonusu kesimlerin “Erdoğan’ı seviyorduk ama bu kez AK Parti’ye oy vermeyeceğiz” dediklerini aktaran Özışık, “Neden?” diye sorulduğunda hayat pahalılığından belediye ve teşkilatlarda karşılaşılanlara kadar bir çok “hata”yı gerekçe gösterdiklerini belirtti.

Yazısına “Ne gibi hatalar yaptı canım kardeşim?” diye sorup AKP döneminde yaşanan olayları sıralayarak kendi cevabını veren Özışık, “Ülke için, vatan için, bayrak için, millet için, senin için mücadele ettiği, canını ortaya koyduğu için mi hata yaptı birader söyle bize?” ifadeleriyle açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca kişiyi dinci ve milliyetçi yalanlarla bir kez daha AKP’ye çağırdı.

Özışık’ın İnternetHaber‘deki yazısında o bölümler şöyle:

“Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti içinde oluşan muhalif kesimden inanılmaz itirazlar yükseliyor. Büyük bir seçmen kitlesi, “Sizi buralara biz getirdik, aşağı indiren de biz olacağız” diye intikam yeminleri ediyor adeta.

Gerekçeleri farklı farklı…

Kimileri, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” meselesini, kimileri ise artan hayat pahalılığını öne sürüyor. Kimileri belediyelerden kimi teşkilatlardan yana dertli. Kimileri doların, kimileri ise faizlerin yükselmesinden şikayetçi.

Ne diyorlar biliyor musunuz?

“Erdoğan’ı seviyorduk ama bu kez AK Parti’ye oy vermeyeceğiz”

“Neden” diye soruyorsun, “Bu kez çok hata yaptı!” diyorlar. Ne gibi hatalar yaptı canım kardeşim?

***

Ülke için, vatan için, bayrak için, millet için, senin için mücadele ettiği, canını ortaya koyduğu için mi hata yaptı birader söyle bize?

Senin meselen erken emeklilik, asgari ücretin düşüklüğü, hayat pahalılığı ve cebine giren paranın az olması meselesi mi?

Peki ama o zaman şu soruyu sorarak yazıyı noktalayalım:

Karşında duran Fetö’cüler, PKK’lılar, HDP’liler ve CHP’liler bunca soruna, bunca sıkıntıya ve bunca faciaya rağmen birlik ve beraberliklerinden zerre ödün vermezken…

Her sıkıntıda biraz daha kenetlenirken ve dahi işbirliği yaparken senin “Benden buraya kadar” deme hakkın var mı?

Acaba onların başına gelenler senin başına gelseydi ne yapardın söyler misin?

Davanı menfaatlerin uğruna satar mıydın?”