Burhan Kuzu skandalı: Hakime baskı yaptı, uyuşturucu baronu Zindaşti serbest kaldı

Uyuşturucu baronu İranlı Naci Şerif Zindaşti'nin tahliye edilmesinin arkasında AKP'li Burhan Kuzu'nun hakime baskısının olduğu iddia ediliyor.

Burhan Kuzu skandalı: Hakime baskı yaptı, uyuşturucu baronu Zindaşti serbest kaldı

En büyük yabancı uyuşturucu baronlarından biri olduğu belirtilen ve “Suç örgütü yönetmek ve tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanan İranlı Naci Şerif Zindaşti 20 Ekim günü tahliye edilmişti. 5 aylık tutukluğunun ardından tahliye edilmesinin ertesi günü tekrar yakalama kararı çıkarılan ancak sırra kadem basan Zindaşti’nin serbest bırakılmasında AKP’li eski milletvekili Burhan Kuzu’nun olduğu iddia edildi.

‘FETÖ firarisi’ olarak aranan eski savcı Zekeriya Öz’ün de 2010’da ‘Terazi’ kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti’nin Burhan Kuzu’ya uzanan tahliyesi süreciyle ilgili skandal iddiayı Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşesine taşıdı.

Altaylı’nın aktardığına göre, Zindaşti’yi tahliye eden İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi, HSK’nın açtığı soruşturma kapsamında verdiği ifadede “İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu. Devletin bu konuda bir duyarlılığı olduğunu belirtti.” dedi. Altaylı yazısının devamında sözkonusu AKP’linin kim olduğuna ilişkin isim vermezken “Hani her kabine değişikliği öncesi “Bu kez bakan olur” denilip de bir türlü olamayan bir milletvekili var ya…O işte. Anayasa işlerinden, bu işlere geçmiş olmalı…” diyerek Burhan Kuzu’yu işaret etti.

Altaylı’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Zindaşti, yakalanmasının ardından kısa bir tutukluluğun sonrasında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi C.Ö. tarafından aniden tahliye edildi.

Tahliyenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı derhal tahliyeye itiraz edip tutuklama kararı çıkarttırdıysa da Zindaşti kayıplara karıştı.

HSK bu rezalet üzerine hemen soruşturma açtı.

Ve skandal daha da büyüdü.

Hakim ifadesinde şöyle diyordu:

“İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu. Devletin bu konuda bir duyarlılığı olduğunu belirtti.”

Ankara şimdilerde bu olayla çalkalanıyor.

Eski milletvekilinin hakimi baskı altına almak için söylediği “Devletin bu konuda bir duyarlılığı” olduğu iddiası tamamen palavra.

Bu mesele ile ilgili konuştuğum herkes, ki buna iktidar partisinden önemli isimler de dahil, “Ne devlet duyarlılığı. Mesele tamamen duygusal” diyorlar.

“Peki hakime baskı kuran milletvekili kim” diyeceksiniz.

Oldukça bilindik bir isim.

Hani her kabine değişikliği öncesi “Bu kez bakan olur” denilip de bir türlü olamayan bir milletvekili var ya…

O işte.

Anayasa işlerinden, bu işlere geçmiş olmalı…”