Burhan Kuzu: Kadir Mısıroğlu bu memlekette yetişmiş iyi bir tarihçidir

"İslam'da güncelleme" tartışması devam ederken AKP'li Burhan Kuzu, Kadir Mısıroğlu'na sahip çıktı.

Burhan Kuzu: Kadir Mısıroğlu bu memlekette yetişmiş iyi bir tarihçidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İslam’da güncelleme” açıklamalarının konuşulduğu televizyon programına katılan AKP’li Burhan Kuzu, İslamcı camia içerisindeki tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gerici Kadir Mısıroğlu için, “Bu memlekette yetişmiş iyi bir tarihçidir” ifadelerini kullanan Burhan Kuzu, sözlerinin devamında da Cumhuriyet ve cumhuriyet değerlerine her fırsatta küfür eden Kadir Mısıroğlu’na sahip çıktı.

“Fesli Kadir dediniz, bunu evet ifade olarak söyleyebilirsin ama Kadir Mısıroğlu bu memlekette yetişmiş iyi bir tarihçidir. Benim şahsi görüşüm, saygı duyduğum bir insan. Eksiği olur, yanlışı olur, farklı şeyler söyler, görüşüne katılmam falan ama birikimli bir insandır. Senelerin tarihçisidir. 85 yaşında bir insan. Dolayısıyla alay edercesine konuşulmasını doğru bulmam” dedi.

Tarihçi falan değil bu adam denmesi üzerine ise, “Sen öyle san. Benim nezdimde büyük tarihçidir” diye konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan’ın İslam’ın güncellenmesi gerektiğini belirttiği konuşma şöyleydi:

“Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok.”

Burhan Kuzu’nun Kadir Mısıroğlu’na sahip çıktığı görüntüleri: