Bülent Tezcan'dan AKP'ye: Siz kendi işinize bakın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Bülent Tezcan, AKP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Mahir Ünal’ın bugünkü açıklamasında Kılıçdaroğlu için söylediklerine yanıt verdi. Ünal’ın Kılıçdaroğlu’na dair sarf ettiği “Tarihin çöplüğündeki yerini aldı.” sözlerine “Şunu unutmasın ki AK Parti Sözcüsü, tarihin çöplüğü diktatörlerin yeridir. Tarihin çöplüğünde kimin olduğunu arıyorsa kimin sözcülüğünü yaptığına baksın. Adalet... View Article

Bülent Tezcan'dan AKP'ye: Siz kendi işinize bakın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Bülent Tezcan, AKP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Mahir Ünal’ın bugünkü açıklamasında Kılıçdaroğlu için söylediklerine yanıt verdi.

Ünal’ın Kılıçdaroğlu’na dair sarf ettiği “Tarihin çöplüğündeki yerini aldı.” sözlerine “Şunu unutmasın ki AK Parti Sözcüsü, tarihin çöplüğü diktatörlerin yeridir. Tarihin çöplüğünde kimin olduğunu arıyorsa kimin sözcülüğünü yaptığına baksın. Adalet için 435 kilometre yürüyenin tarihteki yeri şeref locasıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü, demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle tarihteki şeref locasındaki yerini daha şimdiden ayırtmıştır. Erdoğan, darbe önlendikten sonra 4 gün Ankara’ya gelememiştir. Genel Başkanımız ilk günden itibaren 15 Temmuz darbe girişimine kararlı bir karşı duruş göstermiştir ve onun talimatıyla CHP ‘li milletvekilleri TBMM’ye gidip bombaların altına başını sokmuştur.” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu darbenin ardından 7 Ağustos 2016’da AKP’nin Yenikapı’da düzenlediği mitinge önce Erdoğan’ın ‘muhalefet üzerinden itibar kazanmaya çalıştığını’ söyleyerek davetini reddetmiş ardından ise ani bir karar değişikliği ile mitinge katılma kararı almış, parti içerisinde de bu karara eleştiriler yükseltilmişti.

Tezcan CHP’nin o tarihlerdeki bu desteğine rağmen “Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı da 20 Temmuz sivil darbesine karşı da ilk günden beri kararlı bir direniş göstermiş, demokratik duruşunu sergilemiştir.” diye konuştu.

Tezcan, parti içerisindeki kurultay tartışmalarına dair ise “Mahir Ünal ‘a sesleniyoruz, bizim üyemiz ve delegemize tavsiyede, telkinde bulunmak, akıl vermek senin haddine düşmez. CHP , saray darbelerinin partisi değildir. Hiçbir CHP ‘li Erdoğan’ın sözcüsünün tavsiyesine ve telkinine muhtaç değildir. Siz, bizim içimizdeki demokrasi yarışını anlayamazsınız çünkü demokrasi özürlü bir kültürün temsilcisisiniz.CHP içinde yaşanan demokrasi kültürüne dil uzatmaya kalkmayın. CHP hiçbir zaman dışarıdan dizayn edilecek bir parti olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Siz kendi işinize bakın.” diye konuştu.