'Bu yangın hükümeti yakar'

Ekonomideki gelişmelerle birlikte hayat pahalılığının da büyük tırmanış göstermesi, yandaşları Hükümet'i uyarmaya mecbur bıraktı.

'Bu yangın hükümeti yakar'

Artan hayat pahalılığı, büyüyen işsiz ordusu ve en temel hakların dahi ücretli olduğu Türkiye’de emekçilerin gündeminden hiç eksik olmayan ‘kriz’, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerle yandaşları da rahatsız etmeye başladı.

Çarşı pazarda özellikle gıda fiyatlarının el yakar hale gelmesi vatandaşı isyan ettirirken, AKP’nin sosyal medyadaki ‘fenomen’ hesaplarından Sevda Soylu isimli Twitter kullanıcısı, fiyatlardaki büyük artışlara dikkat çekerek Hükümet’i müdahaleye çağırdı.

Doların düşmesine rağmen fiyatların her artmasına örnekler vererek tepki gösteren Soylu “Devlet bu yangını söndürmezse bu yangın hükümeti yakar” dedi.

“ACİL ÇÖZÜM”

Konunun yakıcılığı nedeniyle “uyarıcı” alarmı verenlerden biri de AKP’li Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur oldu. Soylu’nun tweet’ine köşesine taşıyan Fuat Uğur, “Acil çözüm, hemen şimdi” diye yazdı.

Uğur’un köşesindeki o ifadeler şöyle:

“Dün Twitter’daki bir hanımefendi; Sevda Soylu yazmış “Mutfaktaki yangın, iktidarı da yakar” diye.
Biliyorum dünya çapındaki meselelerle uğraşıyorsunuz ama beni iletişimi doğru ve yeterli derecede yapılamayan Amerikalı denetim kuruluşu McKinsey & Company’den daha çok mutfaktaki yangın ilgilendiriyor.
Acil çözüm, hemen şimdi!”