Bu kişi Ordu Valisi: Gençliğin sorunu işsizlik değil iş beğenmemek

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Türkiye'nin işsizlik gerçeğinin üstünü gençliği "iş beğenmemek"le suçlayarak örtmeye çalıştı.

Bu kişi Ordu Valisi: Gençliğin sorunu işsizlik değil iş beğenmemek

Sermaye düzeninin kaçınılmaz gerçeği olarak milyonlarca kişinin yaşadığı işsizlik sorunu özellikle gençlikte yakıcı biçimde hissedilirken, patron partisi AKP’nin ‘vali’ konumuna getirdiği kişiler ‘çözüm’ü gençliği suçlamakta buldu.

Duyanın adeta hakaret gibi algılayacağı sözlerin sahibi Ordu Valisi Seddar Yavuz, “gençliğinin sorununun işsizlik değil iş beğenmemek olduğunu” söylemekten çekinmedi.

Ordu’da kentin patron örgütlerinin de katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Yavuz, günümüzde insanların az çalışıp yüksek makam elde etmek, çok para kazanmak istediğini öne sürüp, “Şu algıyı değiştirmemiz lazım. Gençlik şunu diyor: ‘Çalışmayayım, yatırım yapmayayım, ondan sonra geleyim koltuğa oturayım.’ Böyle bir dünya yok. Biz kendimizi geliştirmiyoruz, kendimize yatırım yapmıyoruz.” dedi.

Halka ne kadar yabancı olduğunu gözler önüne seren iddiasını bir de örnekle kanıtlamaya çalışan Yavuz, “Çocuğa soruyorum ‘ben tekstilde çalışamam diyor’. Niye çalışamazsın? ‘mesaisi var’ yanıtını veriyor.” deyip “Böyle bir mantık olabilir mi? O yüzden sorunumuz bizim sadece işsizlik değil. İş beğenmeme kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme. Böyle bir dünya kimse beklemesin. Bundan sonra da hiç olmayacak. O yüzden bizim gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmemizi buna göre ayarlamamız lazım. Bunu yapmadığınız sürece herkes hayal kırıklığı yaşayacak” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUYAN NEDEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR?’ DİYE SORDU!

“Her meslek grubundan insanla çalışıyorum.” diyen Yavuz, “Eğitim fakültesini bitirince neden öğretmen olmak istiyoruz? Girişimci ya da başka bir işi deneyebiliriz. Eğitim biçimimizi değiştirmeliyiz. Üniversiteyi insanlar kendini geliştirmek, kendine yatırım yapmak olarak algılamalı” şeklinde konuştu.