Bu kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde dekan: Seçimlerde kadın aday gösterilmemeli, hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, "kadının yerinin evi" olduğunu öne sürüp, kadın başkan adaylarına oy vermeyeceğini ilan etti.

Bu kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde dekan: Seçimlerde kadın aday gösterilmemeli, hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğim

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, görev yaptığı üniversitenin adına yakışan bir paylaşımda bulundu.

Karalı, yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğini açıkladı. Karalı paylaşımında kadınların “iyi bir çocuk yetiştirmesi veya iyi bir ev hanımı olmasının başkan olmaktan daha elzem” olduğunu öne sürerek, akademideki gericiliğin nerelere kadar ulaştığının ibretlik bir örneğini oluşturdu.

Karalı’nın kişisel Twitter hesabındaki paylaşımı şöyle:

 

KALDIRDIRKEN DE KADIN DÜŞMANI

Paylaşımıyla büyük tepki çeken Dekan Karalı, daha sonra bir açıklama yaparak tweet’ini kaldırdı. Karalı açıklamasında sözkonusu tweet’ini “Kadınlarımıza verilen değerin, aile bağlamından uzaklaştırılıp iş hayatındaki katkılarıyla ölçülmesinden ve böylece ailenin zarar görmesinden rahatsızlık duyduğum için bir twit attım.” gibi tuhaf ve yine cinsiyetçi bakış açısısını yansıttığı bir cümleyle açıklamaya çalıştı.