Bu kişi Dışişleri Bakanı: Tüm dünyadaki müslümanlar Erdoğan ne diyor diye ona bakıyor

AKP iktidarının iç siyasette tribünlere oynama amaçlı akıl dışı sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'muazzam' bir katkı geldi.

Bu kişi Dışişleri Bakanı: Tüm dünyadaki müslümanlar Erdoğan ne diyor diye ona bakıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte muhtarlara hitap etti. AKP destekli ÖSO güçleriyle birlikte Suriye’nin Afrin kentine düzenlenen askeri harekata ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, tüm dünya üzerinde yaşayan müslümanların AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ne dediğine baktığını öne sürdü.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Suriye’nin ve Irak’ın topraklarında gözümüz yok. En son saldırılar, tacizler artınca tepelerine indik. Dağları dar ediyoruz şimdi. Temizleyeceğiz Suriye halkına teslim edeceğiz.

YPG ve PKK Kuzey Suriye’de Kürtlere zulüm ediyor. Tüm Kürtlere terörist diyebilir miyiz? Özgür Suriye Ordusu’nun arasında da Kürt kardeşlerimiz var.

Biz Müslümanız diye DAEŞ’i savunabilir miyiz? Tam tersi… Bunların İslam’la hiçbir ilişkisi yoktur. Bu ideolojiyi de öldürmek için en etkili olan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tüm dünyadaki Müslümanlar Recep Tayyip Erdoğan ne diyor diye ona bakıyor. Çünkü ümmetin hassasiyetini dile getiren tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.”