Bu fotoğrafın arka planı ortaya çıktı

Ahmet Davutoğlu ile Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısındaki 'beraberlik' görüntüsünün arka planı ortaya çıktı.

Bu fotoğrafın arka planı ortaya çıktı

AKP’nin geçtiğimiz haftaki grup toplantısında aylardır grup toplantılarına katılmayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanına oturması gündem olmuştu.

Erdoğan TBMM’ye geldiğinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu karşıladı. Üç isim grup salonuna da birlikte yürümüştü.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşe yazısında Davutoğlu ve Erdoğan’la birlikte aynı sırada oturduğu fotoğrafın perde arkasını yazdı. Hakan’ın aktardığına göre, bir süredir önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le adı geçen Davutoğlu bu fotoğraf öncesinde Erdoğan’a ‘bağlılığını’ bildirdi.

Hakan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’na ihtiyaç duydu da yanına mı çekiyor? Bu fotoğraftan çıkaracağımız sonuç bu mu olmalı? Aldığım bilgilere göre… Olay şöyle gelişmiş: Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istemiş, Erdoğan da vermiş. Davutoğlu görüşmede bağlılıklarını bildirmiş. Genellikle Meclis’e gelmeyen Davutoğlu, o görüşmeyi yaptıktan sonraki ilk parti grup toplantısı için Meclis’e gitmiş. Erdoğan’ı Meclis’te kapıda karşılamış. Nezaket falan devreye girince de işte bu fotoğraf ortaya çıkmış”